Δεν φτάνει που αμαρτήσαμε, μας δουλεύουν κι από πάνω – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Το You Tube όπως γνωρίζουμε όλοι βγάζει και μικρά βιντεάκια που τα ονομάζει Shorts. Έτσι λοιπόν πριν μέρες μου βγάζει ένα βίντεο στο οποίο μια ωραία γυναίκα ετοιμάζεται να βγάλει την μπλούζα της για να θηλάσει το μωρό της. Μου έκανε εντύπωση ότι είχε κοντά 5 εκατομμύρια προβολές.

Καταλάβατε πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι όπως κι εγώ, δεν πάτησαν κλικ στο βιντεάκι για να δουν πως μια μητέρα θηλάζει το μωρό της, αλλά για να δουν το στήθος της ωραίας γυναίκας. Το ομολογώ, και εγώ υποχώρησα στον πειρασμό. Πόσο εύκολη έγινε η αμαρτία ! Θυμάστε τότε που ήμασταν εμείς παιδιά, γυμνόστηθες γυναίκες είχαν τα περιοδικά στα περίπτερα και προσέχαμε τα μάτια μας όταν χρειαζόταν να αγοράσουμε κάτι από το περίπτερο (εκτός κι αν μας νικούσε ο πειρασμός).

Βέβαια αυτό δεν είναι αμαρτία αν το κάμνουμε όπως λέει ο Χρυσόστομος : «Να θαυμάζεις το γυναικείο σώμα μέχρι το σημείο που να δοξάζεις τον τεχνίτη και όχι παραπέρα ώστε να σε κυριεύσει η επιθυμία». Πόσοι όμως από τα 5 εκατομμύρια πάτησαν κλικ στο βιντεάκι απλώς για να θαυμάσουν το ωραίο γυναικείο σώμα ώστε να δοξάσουν τον Θεό που το έφτιαξε ;

Η εντολή όμως του Χριστού είναι ξεκάθαρη : «᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸ ἐπιθυμῆσαι αὐτὴν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ». Δηλαδή ο Χριστός θεωρεί το ίδιο την μοιχεία και το πονηρό βλέμμα. Άρα σύμφωνα με το Ευαγγέλιο όσοι πατήσαμε κλικ στο βιντεάκι αμαρτήσαμε επειδή το κάναμε για να ικανοποιήσουμε την πονηρή επιθυμία της καρδιάς μας.

Βέβαια τελικά ήταν «άνθρακες ο θησαυρός» επειδή η γυναίκα αν και έβγαλε την μπλούζα που φορούσε, από κάτω φορούσε κι άλλα ρούχα και είχε τρόπο να θηλάσει το μωρό της χωρίς να χρειαστεί να τα βγάλει, ώστε δεν έβλεπες καθόλου το στήθος της. Δηλαδή με απλά λόγια μας ψάρεψαν για να πατήσουμε κλικ και αυτοί να εισπράξουν από τις διαφημίσεις.

Και δεν φτάνει που αμαρτήσαμε, μας δουλεύουν κι από πάνω. Η ωραία γυναίκα ξεκινώντας να θηλάζει το μωρό της είπε «δεν πιστεύω να περιμένατε ότι θα θήλαζα το μωρό μου γυμνή μπροστά σας».

Καλά να μας κάνουν, αφού δεν ακούμε τον Χρυσόστομο που φωνάζει : «Γιατί παρατηρείς με τόση προσοχή την ωραιότητα ξένης γυναίκας ;  Γιατί προσέχεις τόσο πολύ το πρόσωπο γυναίκας που δεν είναι δική σου ; Γιατί προχωράς προς τον γκρεμό ; Γιατί αφήνεις τον εαυτό σου να πιαστεί στα δίκτυα ; Βάλε φραγμό σε αυτά που βλέπεις, κουμάνταρε καλά τα μάτια σου».

Όχι, δεν είναι το πρόβλημα η τεχνολογία, ούτε για εμάς, ούτε για τα παιδιά μας που παραπονιόμαστε συνέχεια ότι είναι κολλημένα στα κινητά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αγαπάμε πολύ τον Θεό.  Το πρόβλημα είναι ότι ξεπέφτουμε από την πρώτη εντολή : «καὶ ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου. αὕτη πρώτη ἐντολή».

Λέει συχνά ο π. Γεώργιος Αλευράς ο οποίος ήταν υποτακτικός του μεγάλου αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου : «Το 1988 ο π. Πορφύριος αγόρασε ένα υπολογιστή και μας έλεγε πως αυτό το κουτί μια μέρα θα βοηθήσει πολύ κόσμο. Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω πως ένα κουτί θα έδινε τόση βοήθεια που έλεγε ο άγιος. Που να φανταστώ πως μετά από χρόνια θα υπήρχε το διαδίκτυο».

Αν αγαπούσαμε πολύ τον Θεό, θα ήμασταν όπως οι μέλισσες οι οποίες απ’ όλα τα λουλούδια παίρνουν το νέκταρ για να φτιάξουν το μέλι τους. Εμείς όμως συχνά είμαστε όπως τις μύγες οι οποίες  ψάχνουν βρωμιές για να καθίσουν. Οπότε καλά μας κάμνουν κι αυτοί που ψάχνουν κορόιδα μέσα από το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα και να αμαρτάνουμε και να μας δουλεύουν κι από πάνω.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δεν φτάνει που αμαρτήσαμε, μας δουλεύουν κι από πάνω – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. το you tube.αγριεψε τον κόσμο,
    βγάζουν εκατομμύρια ειδικοί
    που το χειρίζονται και
    αποχαυνωνουν τους ανθρωπους!
    όλα είναι ανεξέλεγκτα,όποιος
    θέλει μπαίνει μέσα και βλέπει ο,τι
    θέλει.
    μαρεσει που όταν αρχίζει κάποια
    ταινία, λένε, κατάλληλο για 8 ετών,
    κατάλληλο για 16 ετων!
    κανονικα έπρεπε να υπάρχει φραγή
    και κωδικός για να σερφαρει καποιος!
    από την άλλη μεριά όμως, έχει κι αυτό
    τα καλά του .μαθαίνεις και βλέπεις
    θέματα απ ολον τον κόσμο
    σ ελάχιστο χρόνο.
    ποιος κοιτάζει τώρα τη φραγή και τους κωδικούς,
    όλοι μικροί μεγάλοι διψουν να μάθουν τα πάντα,
    είτε είναι μικροί, είτε είναι Μεγάλοι!
    γιανα πας στο ΑΤΜ ,έχει η κάρτα σου έναν κωδικό αριθμό,
    κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει και με διαφορά σαιτ
    ακατάλληλα για μικρά παιδια

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.