“Σήμερον Κρεμάται Επί Ξύλου”: Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στη συναυλία του ΔΩΚ – Πλήθος κόσμου στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, η Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, χάρισε στον κόσμο που κατέκλυσε το φουαγιέ της ΚΔΒΚ, μια ιδιαίτερη συναυλία το βράδυ της Πέμπτης 10 Απριλίου.

Στο ιστορικό τοπόσημο της Κοζάνης, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, οι συμμετέχοντες μουσικοί και οι σολίστ ερμήνευσαν έργα μεγάλων κλασικών συνθετών, όπως Albinoni, Pergolesi, Vivaldi, Mozart, καθώς και επιλεγμένους βυζαντινούς ύμνους, δημιουργώντας μια γέφυρα πίστης, τέχνης και παράδοσης.

Η εμφάνιση και η απόδοση των κομματιών δημιούργησαν ένα κατανυκτικό κλίμα στους παρευρισκόμενους, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμα της συγκίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας, συνδυάζοντας την Kλασική Δυτική μουσική παράδοση με την πνευματικότητα της Βυζαντινής μουσικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Σολίστ Σοπράνο Δώρα Τανή και Φωτεινή Τσακνάκη, ενώ την μουσική Διεύθυνση υπογράφει ο Μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης.

 

 

2 σχόλια στο άρθρο ““Σήμερον Κρεμάται Επί Ξύλου”: Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στη συναυλία του ΔΩΚ – Πλήθος κόσμου στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

  1. άξιοι πολλών επαίνων οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης. Ταπεινά φρονώ ότι ήταν συνετή και συμβατή με την ορθόδοξη εκκλησιολογία η μη πραγματοποίηση της συναυλίας σε ιερό ναό.

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.