Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Μάιρας Μυρογιάννη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας



Στο πλαίσιο της απονομής των πιστοποιητικών συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Παίζω και Επικοινωνώ στην Ελληνική Γλώσσα» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Μάιρας Μυρογιάννη, συνοδεία της Πληρεξουσίου Υπουργού Β’ κ. Σοφίας Βέβε και της κ. Ευτυχίας Ξυδιά, Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ του Υπουργείου Εξωτερικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Σε μία συγκινητική εκδήλωση, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΠΔΜ που μετείχαν στο πρόγραμμα, μαζί με τους συντονιστές τους μοιράστηκαν τις δράσεις και τις εμπειρίες τους με τα παιδιά της ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο, τη Βραζιλία, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, τη Νότια Ιταλία, την Ιορδανία και την Αλβανία που φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι σε κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων και στη ΧΑΝΘ στη Χαλκιδική.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το ΠΔΜ υπό το συντονισμό της Αντιπρυτάνεως Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας, Καθηγήτριας κ. Ελένης Γρίβα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν μέρος ενός ευρύτερου project, ειδικά διαμορφωμένου για τους μαθητές της ομογένειας. Μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες, πολιτισμικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια οι εκπαιδευτές έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό και να δημιουργήσουν αναμνήσεις και ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.

Της τελετής απονομής των πιστοποιητικών προηγήθηκε συνάντηση της Γ.Γ. κ. Μάιρα Μυρογιάννη με τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και την Αντιπρύτανι, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα, στην οποία συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Γενική Γραμματεία μπορεί να υποστηρίξει την ανάδειξη του έργου του ΠΔΜ σε φορείς του εξωτερικού καθώς και η συμβολή της στην επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν σε αλλοδαπούς φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών του Ιδρύματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.