Α.Γ.Σ. Κοζάνης Μακεδονική Δύναμη: Η Διεθνής Ακτινοβολία ενός Επαρχιακού Συλλόγου στο Ταεκβοντό



Λίγο πριν το τέλος του 2024, και με αφορμή τις τρεις νέες προκρίσεις αθλητών μας στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ως μέλη της Εθνικής Ομάδας στο Ολυμπιακό αγώνισμα του Ταεκβοντό, είναι αναγκαίο να αναδείξουμε τις κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις του συλλόγου μας Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης. Παρά τον μικρό πληθυσμό της επαρχιακής πόλης της Κοζάνης, ο σύλλογός μας έχει καθιερωθεί ως ένα από τα ισχυρότερα αθλητικά σωματεία της χώρας, με σημαντική διεθνή αναγνώριση.

Από το 2003 μέχρι και το 2024, οι αθλητές μας έχουν καταφέρει να κερδίσουν 7 παγκόσμιες διακρίσεις, εκ των οποίων 4 είναι μετάλλια και 3 πέμπτες θέσεις. Οι επιτυχίες αυτές τοποθετούν τον σύλλογο μας στην ελίτ του παγκόσμιου Taekwondo. Στην πανευρωπαϊκή σκηνή, με 26 διακρίσεις – 13 μετάλλια και 13 πέμπτες θέσεις – συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε σταθερά την αγωνιστική μας αξία και την επιμονή μας στην επιτυχία. Παράλληλα, οι 3 μεσογειακές διακρίσεις (2 μετάλλια και 1 πέμπτη θέση) και τα 24 βαλκανικά μετάλλια επιβεβαιώνουν την παρουσία μας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον, τρεις αθλητές του συλλόγου μας έχουν συμμετάσχει σε τέσσερις διαφορετικές Ολυμπιακές προκρίσεις, επιδιώκοντας τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα όνειρο που παραμένει ζωντανό για τον σύλλογο. Αυτές οι κορυφαίες διακρίσεις αποδεικνύουν την τεράστια δυναμική ενός επαρχιακού συλλόγου, που μέσα από μεθοδικότητα και αφοσίωση έχει καταφέρει να διακριθεί πανελλαδικά και διεθνώς, αποτελώντας πρότυπο για το ελληνικό Taekwondo.

Τα όνειρα είναι για τους αθλητές και οι ομάδες για να τα πραγματοποιούν

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.