Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας μέλος της ΠΟΣΕΑ



Η 34η  αμφικτιονία των συλλόγων αιμοδοτών της χώρας, που έγινε στη Σπάρτη,  τιμήσαμε τους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στη στήριξη της υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Σε μια συγκινητική τελετή, εκπρόσωποι συλλόγων από όλη την Ελλάδα τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΕΑ κ. Π. Κατσίβελα Παναγιώτη, με χάλκινα και αργυρά μετάλλια για την πολύτιμη προσφορά τους στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία.
Η τελετή αυτή ήταν μια αναγνώριση των ατόμων που, με αυταπάρνηση και αφοσίωση, προσφέρουν το αίμα τους για να σώσουν ζωές, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων αιμοδοτών σε εθνικό επίπεδο.
Ο ρόλος τους γίνεται όλο και πιο σημαντικός, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπου οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες.
Η μέρα έκλεισε  τοποθετήσεις  όλων των συλλόγων για τις δράσεις τους στην πόλη τους με υποσχέσεις για συνέχιση του έργου των εθελοντών και με την ελπίδα ότι η εθελοντική αιμοδοσία θα εξακολουθήσει να αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης που θα ενώνει ανθρώπους από κάθε γωνιά της χώρας.
Προηγήθηκε  η σημαντική εισήγηση της έρευνας από την MRB για την εθελοντική αιμοδοσία. Η έρευνα έδειξε σημαντικά πράγματα που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για το επόμενο διάστημα από την ΠΟΣΕΑ,το ΕΚΕΑ και θα κοινοποιηθεί και στο υπουργείο υγείας, στις κατά τόπους αιμοδοσίες που είναι οι επίσημοι συνεργάτες μας σε κάθε τι που έχει να κάνει με την εθελοντική αιμοδοσία.
Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έγινε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας υπό την αιγίδα του ΕΚΕΑ,του υπουργείου υγείας και φυσικά της ΠΟΣΕΑ το Παγκόσμιο συνέδριο ΝΈΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΑΙΜΟΔΟΤΏΝ.
Η ομοσπονδία μαζί με τα μέλη βάλαμε ένα στόχο Κάθε σπίτι και ένας Αιμοδότης.
Για το ΔΣ
Πρόεδρος Χρήστος Σκόρδας
Γ.Γραμματέας Κωνσταντίνος Τσιώγκας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.