Εορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας» και ο Προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος στην Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου.

Στην Κοζάνη, την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά το πέρα της Δοξολογίας, ακολούθησε δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας» και ο Προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος στην Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

  1. Πολλοί άγιοι της Εκκλησίας μας κατείχαν υψηλά αξιώματα στις κρατικές υπηρεσίες των χωρών τους. Στα πρωτοβυζαντινά χρόνια μια πλειάδα αγίων ήταν ανώτατοι κρατικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι του βυζαντινού κράτους. Ένας από αυτούς είναι και ο Μεγαλομάρτυρας άγιος Αρτέμιος.
    Μαρτύρησε (αποκεφαλίστηκε) με εντολή του Ιουλιανού του λεγομένου Παραβάτη (361-363), ο οποίος είχε αποκηρύξει την πίστη του στο Χριστό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.