Δεντροφύτευση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης



Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας πάνω σε θέματα βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μπήκε ήδη σε εφαρμογή!!! Μια σειρά από πλούσιες δράσεις ξεκινούν στο σχολείο μας με αφορμή την συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, μια σημαντική δράση δενδροφύτευσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η δράση είχε στόχο την ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους μαθητές και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο σχολείο.

Με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων, δασκάλων και μελών του Συλλόγου, φυτεύτηκαν νέα δέντρα, δημιουργώντας έναν μικρό “πνεύμονα πρασίνου” στον χώρο του σχολείου. Αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο ομορφαίνει το σχολικό περιβάλλον, αλλά προσφέρει και σημαντικά οφέλη στην υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών.

Η δενδροφύτευση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται από το σχολείο και τον Σύλλογο. Προσκαλούμε όλη τη σχολική κοινότητα να συμμετέχει ενεργά σε μελλοντικές δράσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο πράσινου μέλλοντος για τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε

τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

για την προσφορά των Δέντρων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.