Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για την τηλεθέρμανση



Δήμος , ΔΕΥΑΚ και Περιφέρεια σε συγχορδία με μοιρασμένους ρόλους υπέγραψαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης για να μην θιχτούν για ακόμη μια φορά τα κέρδη της ΔΕΗ, ζητώντας προκλητικά από τον λαό να πλήρωσει πάλι τα σπασμένα.

Η αποκρουστική εικόνα της χθεσινής συζήτησης καλλιεργώντας σε όλες τις φάσεις της συνεδρίασης τον κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα στο λαό της υπαίθρου και της πόλης σκοπό είχε για μια ακόμη φορά να κρυφτεί ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Να κρυφτεί  δηλαδή η πολιτική της πράσινης μετάβασης που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν με χέρια και πόδια όλοι αυτοί που εχθές παρουσιάστηκαν ως σωτήρες για το καλό δήθεν του τόπου.

Χαρακτηριστική είναι και η στάση της αντιπολίτευσης με την γνωστή ανέξοδη αντιπαραθέση περι ευθυνών αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες. Η καταψήφιση της αντιλαϊκής λύσης πακέτου δεν τους εξιλεώνει από τις διαχρονικές τους ευθύνες.

Η «σκληρή» διαπραγμάτευση που παρουσίασαν Δήμαρχος και Περιφερειάρχης καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες του λαού της περιοχής σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει περαιτέρω το εργατικό λαϊκό εισόδημα με τους μισθούς και τις συντάξεις να μην  φτάνουν για να βγεί ο μήνας.

Ο λαός της Κοζάνης ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ όλοι αυτοί που στήριξαν την στρατηγική εμπορευματοποίησης της θέρμανσης και της ενέργειας.

Είναι η ώρα μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος ο λαός να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στο νέο χτύπημα στο εισόδημά του, να μην αναγνωρίσει κανένα χρέος, να μη δεχτεί ούτε ευρώ αύξηση.

Κοζάνη 17/10/2024

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.