Διαμαρτυρία για την τηλεθέρμανση έξω από το Κοβεντάρειο – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν εκπρόσωποι και μέλη από συνδικάτα, σωματεία και συλλόγους της περιοχής για το κρίσιμο ζήτημα της τηλεθέρμανσης το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, την ώρα τη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν έξω από τη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ‘Κοβεντάρειο’ εκφράζοντας της ανησυχία τους για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης και την αύξηση της τιμή της. 

“Ούτε ευρώ αύξηση στην τηλεθέρμανση – Θέρμανση φθηνή για όλο τον λαό” ένα από τα κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσης.

Τα συνδικάτα και σωματεία από την πλευρά τους ζητούν:

Απρόσκοπτη παροχή τηλεθέρμανσης σε όλους τους κατοίκους Κοζάνης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να διαγραφούν τα χρέη των τηλεθερμάνσεων προς την ΔΕΗ Α.Ε. και να μην τα φορτώσουν στον λαό με άλλο τρόπο.

Έκτακτο κονδύλι από το κράτος, προς τους δήμους για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης σε όλα τα σχολεία.

Επέκταση του δικτύου και σε χωριά του Δήμων Κοζάνης. Επιπλέον επίδομα λόγω καιρικών συνθηκών στους κατοίκους των χωριών.

Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των Συλλόγολων Γονέων και Κηδεμόνων Κοζάνης εκφράζουν την ανησυχία τους για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στα σχολεία και ζητούν “χωρίς καθυστέρηση Κυβερνηση- ΔΕΗ Α.Ε – Δήμοι- ΔΕΥΑΚ να λύσουν το πρόβλημα ώστε να μην μείνουν ούτε μέρα επιπλεον χωρίς θέρμανση τα σχολεία,χωρίς καμία αύξηση της τιμής. Έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος προς τον Δήμο για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης των σχολείων”.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.