ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: ‘Η αγάπη άργησε μια μέρα’ ένας μήνας πριν τη μεγάλη πρεμιέρα



Στις 15 Νοεμβρίου το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης κάνει πρεμιέρα με μια μεγάλη συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος @ntngreece με το έργο της Λιλής Ζωγράφου «Η Αγάπη άργησε μια μέρα», σε σκηνοθεσία ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, του Ένκε Φεζολλάρι.
Το έργο «Η αγάπη άργησε μια μέρα», βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιλής Ζωγράφου, γραμμένο το 1994, το οποίο έγινε τηλεοπτική επιτυχία το 1997. Η συγγραφέας εστίασε στα μυθιστορήματά της στην πάλη για την ανεξαρτησία των γυναικών και στη γυναικεία χειραφέτηση. Το έργο πραγματεύεται την τόλμη που απαιτεί η ελευθερία καθώς και τον αγώνα ενάντια στην επιβολή και τον αυταρχισμό. Μια απεικόνιση της πατριαρχικής κοινωνίας και του βαθιά ριζωμένου μισογυνισμού.
Η φωτογραφία είναι από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης @koventareios, στην οποία μπορείτε να διαβάσετε/δανειστείτε το εμβληματικό έργο «Η αγάπη άργησε μια μέρα», μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όπου θα το δείτε επί σκηνής…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.