Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης συμμετείχε στο 17ο Διεθνές Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων UNESCO



Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης με Συντονιστή Φορέα την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. -ΑΟΤΑ συμμετείχε από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2024 στο 17ο Διεθνές Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Κέφλαβικ της Ισλανδίας με διοργανωτή το Γεωπάρκο του Ρέκιανες.

Το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης εκπροσωπήθηκε από την επιστημονική υπεύθυνή του κ. Άννα Μπατσή, η οποία κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου και στη θεματική ενότητα του γεωτουρισμού, έκανε την παρουσίαση με θέμα «Μία γεωδιαδρομή στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης, που συνδυάζει τοπικές παραδόσεις σε έθιμα και γαστρονομία». Παράλληλα, υπήρχε και 2η παρουσίαση σε poster, από την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ. Ντίνα Γκίκα, με θέμα «Τα πέτρινα χωριά του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης: Προσπάθειες διατήρησης από τις τοπικές κοινωνίες».

Μαζί με τα υπόλοιπα Γεωπάρκα του Ελληνικού Δικτύου Γεωπάρκων, το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης συμμετείχε από κοινού και στο GeoFair του συνεδρίου, μια ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας και ανάδειξης των Γεωπάρκων από την κάθε γωνιά της Ευρώπης, προωθώντας και τον τουριστικό οδηγό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας!

Τέλος, οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη πεδίου στους γεώτοπους του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ρέικιανες, γνωρίζοντας ηφαιστειακά τοπία, μουσεία και εμπειρίες από τη πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη του Νοεμβρίου 2023. Η εμφάνιση του Βόρειου Σέλας έκλεισε με μοναδικό τρόπο την αυλαία του Συνεδρίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.