Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας με τιμώμενη συγγραφέα την Ζυράννα Ζατέλη



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας, που έλαβε χώρα στην Κοζάνη στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου, με τιμώμενο πρόσωπο τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη και με δύο αφιερώματα, στον Διονύση Καψάλη και τον Δημήτρη Τζιόβα. Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από την «Παρέμβαση», με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης, καθώς και με την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων. Υποστηρικτές ήταν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, ενώ συμμετείχαν η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama, το VimaLab, το ΣΥΝβιβλιοπωλείο, το CluBE και ο Κύκλος.

Η θεματολογία του Συμποσίου ήταν πολύ πλούσια και αποτελούνταν από τις εξής ενότητες: Λογοτεχνία και Τεχνητή νοημοσύνη, Λογοτεχνία και Μεταπολίτευση, Το Εργαστήρι του συγγραφέα, 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, Παρουσίαση βιβλίου «Το πρόσωπο του έρωτα», Εισηγήσεις ευρύτερου λογοτεχνικού ενδιαφέροντος.

Κατά το τριήμερο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 25 εισηγήσεις, δύο αφιερώματα, μία παρουσίαση βιβλίου, δύο Εργαστήρια του συγγραφέα, λογοτεχνικές αναγνώσεις, συζητήσεις, καθώς και η τιμητική διάκριση στη Ζυράννα Ζατέλη. Το Συμπόσιο περιλάμβανε, επίσης, μουσική, χορό, ενώ στο πλαίσιό του λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Χάτσιου.

Πλήθος κόσμου το παρακολούθησε και είχε την ευκαιρία να δει και να ακούσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, ομιλίες, τοποθετήσεις, αλλά και να γνωρίσει κορυφαίους ανθρώπους της λογοτεχνίας, σε ένα τριήμερο πλούσιο σε τέχνη.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.