‘Είμαστε πολύ κοντά να κλείσουμε την τελική τιμή για να λειτουργήσει σωστά η τηλεθέρμανση’ – Δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη μετά τη σύσκεψη με τους Δημάρχους Αμυνταίου & Εορδαίας



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Με δήλωση του ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, μετά το πέρας της σύσκεψης, για την τηλεθέρμανση καθησύχασε το κόσμο σχετικά με το εάν θα συνεχίσει η λειτουργία της τηλεθέρμανσης και τόνισε πως ‘όλα θα πάνε καλά’, ενώ διαβεβαίωσε όπως είπε και ο Υπουργός του ΥΠΕΝ, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ότι ‘δεν θα μείνουν χωρίς τηλεθέρμανση οι τρεις πόλεις’.

Ακολουθεί η δημοσίευση του Δήμου Κοζάνης:

Η δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης για τα ζητήματα των τηλεθερμάνσεων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024 στο Δημαρχείο Κοζάνης, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, του Δημάρχου Αμυνταίου Γιάννη Λιάση και του Προέδρου του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων και Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη καθώς και εκπροσώπων των δημοτικών επιχειρήσεων τηλεθερμάνσεων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα της τιμής της τηλεθέρμανσης και το πως θα προχωρήσει από εδώ και πέρα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης ανέφερε “είμαστε πάρα πολύ κοντά γιατί όλο αυτό το διάστημα γίνονται πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις, βλέπουμε ότι και το Υπουργείο έχει τη διάθεση, αλλά εμείς επιμένουμε ακόμη περισσότερο για αυτό και είμαστε αρκετά κοντά στο να κλείσουμε την τελική τιμή ενδεχομένως. Ένα μόνο μας μένει να για το μεταβατικό στάδιο, δύο χρόνων να γίνουν τα έργα του ΣΥΘΥΑ, λέβητες αερίου για να μπορέσουμε να δούμε σε αυτό το μεσοδιάστημα’.

Ο ίδιος συνέχισε’ πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα και με τον Υπουργό, να μπορέσουμε να βρούμε αυτή τη λύση για την τιμή για να μπορεί να  λειτουργήσει σωστά η τηλεθέρμανση και στις τρεις πόλεις’.

Σημαντικό είναι επίσης αυτό που αναφέρει και ο υπουργός στους πολίτες, ‘ότι δεν θα μείνει χωρίς τηλεθέρμανση και το λέμε αυτό για να μην φοβούνται οι άνθρωποι ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Είναι δέσμευση και θα το δούμε το επόμενο διάστημα’.

‘ Μια τελευταία προσπάθεια θα γίνει τις επόμενες μια δυο μέρες για να έχουμε πιο καθαρή εικόνα και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά’, ανέφερε ο ίδιος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.