Κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Κοζάνης σε σύσκεψη για την τηλεθέρμανση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης



Συναγερμός!!!

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η λειτουργία της τηλεθέρμανσης, η ΔΕΗ Α.Ε. προχωράει σε εκβιασμό του λαού της περιοχής, καλώντας τον να δεχτεί λύση «πακέτο» για την τηλεθέρμανση, που σίγουρα θα περιλαμβάνει μεγάλη αύξηση της τιμής της. Ο εκβιασμός  αυτός γίνεται πιο ωμός με το εξώδικο της ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΚ, να εξοφλήσει σε ένα μήνα οφειλές 17 εκατομμύριων ευρώ, διαφορετικά θα προβεί σε καταγγελία της σύμβασης παροχής θερμικής ενέργειας.

Απειλούν το λαό ότι θα τον αφήσουν χωρίς θέρμανση αν δεν δεχτεί τις μεγάλες αυξήσεις για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε.

Δεν θα τους περάσει! Δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε.

Επι δεκαετίες εκμεταλλευτήκαν το υπέδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα. Εκμεταλλευτήκαν την εργατική τάξη της περιοχής που πλήρωσε με αίμα και νεκρούς. Μας πότισαν καρκίνο με εξασθενές χρώμιο και τέφρα.

Με την «πράσινη» μετάβαση και την απολιγνιτοποιηση κλείνουν ΑΗΣ και ορυχεία επειδή είναι «ζημιογόνα», για να θωρακίσουν τα κέρδη τους. Πήραν δώρο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την υποχρέωση αποκατάστασης των εδαφών, από την μετεγκατάσταση της Ακρινής. Καταγράφουν τεράστια κέρδη, προχωρούν σε εξαγορές ώστε να γίνουν ηγέτες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη κ.α.

Δεν έφταναν όλα αυτά τα δώρα που τους έκαναν οι κυβερνήσεις διαχρονικά, τώρα χωρίς ντροπή απειλούν να αφήσουν Κοζάνη και Πτολεμαΐδα χωρίς θέρμανση.

Ούτε να το σκέφτονται!!

Η ακρίβεια σε όλα τα είδη, οι καθηλωμένοι μισθοί και τα εισοδήματα, η φοροληστεία, η εμπορευματοποίηση αγαθών δεν δίνει περιθώρια για ούτε ευρώ αυξηση. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Καλούμε σωματεία και φορείς, να συμμετέχουν μαζικά σε σύσκεψη  την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για να συζητήσουμε την οργάνωση του αγώνα, να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για :

  • Έγκαιρη και απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης.
  • Καμία αύξηση στην τιμή της.
  • Επέκταση του δικτύου σε οικισμούς.
  • Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ.

 

1.Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Κοζάνης

2.Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης

3.ΠΑΣΑΣ- ΔΕΗ Παράρτημα Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.