Εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΚ για την αποπληρωμή των χρεών της



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Εξώδικο έστειλε η ΔΕΗ στη ΔΕΥΑ Κοζάνης, με το οποίο ζητά την αποπληρωμή των χρεών της.

Η είδηση έγινε γνωστή την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες λίγες μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, για τη συνέχεια της λειτουργία της και εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των λογαριασμών τους σε περίπτωση που υπάρξει ‘η συμφωνία – πακέτο’ μεταξύ ΔΕΗ και Τηλεθερμάνσεων που η ίδια ζητά την τιμολόγηση της θερμικής ενέργειας από τη ΣΗΘΥΑ.

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με το εξώδικο, η ΔΕΗ ζητά να υπάρξει συμφωνία στον τρόπο τιμολόγησης της θερμικής ενέργειας προς τη ΔΕΥΑΚ, ποσό που φτάνει σχεδόν 17εκ. ευρώ, με τον όρο να αποπληρωθεί το χρέος της  μέσα σε ένα μήνα, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε διακοπή παροχής θερμικής ενέργειας.

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ‘δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα μείνουν χωρίς τηλεθέρμανση από τις 15 Οκτωβρίου’, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΕΝ Θεόδωρο Σκυλακάκη και διαβεβαιώνει πως δεν θα μείνουν χωρίς θέρμανση οι πολίτες. ‘Οι πολίτες θα έχουν το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της τηλεθέρμανσης σε κάθε περίπτωση’, τόνισε ο κ. Περιφερειάρχης.

Η δημοσίευση του κ. Αμανατίδη

 

Φωτογραφίες εγγράφων από το kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.