Έφτασε στην Κοζάνη η ‘Φλόγα της Αγάπης’ μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της αλληλεγγύης- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Η «Φλόγα της Αγάπης» έφτασε στην Κοζάνη, το απόγευμα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της αλληλεγγύης στους πολίτες, στο πλαίσιο της 22ης λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας.

Νωρίτερα, η φλόγα ξεκίνησε την πορεία της από τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Αιμοπεταλιοδοτών  Κοζάνης «Σταγόνα Ελπίδας», στην περιοχή του ΟΣΕ και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, δήλωσε τη στήριξη της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια ‘μαζί με τον Δήμαρχο θέλουμε και εμείς να αισθανθούμε μαζί με εσάς ότι συμβάλουμε στο κοινό καλό’.

Ο ίδιος ανέφερε πως ‘ετοιμάζουμε να υποβάλουμε μία πρόταση, ευελπιστούμε να έχει θετικό αποτέλεσμα μεγάλου προϋπολογισμού να ενταχθεί στο ταμείο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης για να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό στη Δυτική Μακεδονία, να ενισχύσουμε δηλαδή την κοινωνική συνοχή’.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Δήμαρχος Κοζάνης, δηλώνοντας τη στήριξη του Δήμου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για συνεχή υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στην τοπική κοινωνία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από τα τιμώμενα σχολεία για φέτος, το ‘Βαλταδώρειο’ Γυμνάσιο, το 8ο και το 13ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης και όλους τους εθελοντές αιμοδότες, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν περαιτέρω για την προσφορά αίματος και τη σημασία της στη διάσωση ζωών.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο σύλλογος «Σταγόνα Ελπίδας» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η “Φλόγα της Αγάπης” συνεχίζει το ταξίδι της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τελικό προορισμό τη Σπάρτη στις 18 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.