Παρεμβάσεις του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης, Στ. Κωνσταντινίδη, για την αναβάθμιση των Σερβίων και της Σιάτιστας στην ΚΥΑ που προβλέπει την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις δομές του ΕΣΥ



Σε συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας μας, για την κατάταξη των περιοχών Σερβίων και Σιάτιστας στην Ά κατηγορία των οικονομικών κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών στις δομές υγείας του ΕΣΥ εντός των ορίων τους, σήμερα έλαβα τη θετική ανταπόκριση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, η κυρία Αγαπηδάκη με ενημέρωσε ότι κρίνεται εύλογο το αίτημα και ότι θα αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας για την ικανοποίησή του.

Δεδομένου ότι απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών, ήδη απέστειλα έγγραφο, με το οποίο ζητάω την έγκριση της αναβάθμισης των κινήτρων και για τις δύο αυτές περιοχές, ώστε στο σύνολό τους οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές του ΕΣΥ στην ΠΕ Κοζάνης να εξασφαλίζουν τα ίδια αυξημένα κίνητρα, για την κάλυψη των αναγκών όλων των συμπολιτών μας, αφού, σύμφωνα με την ΚΥΑ, η υπαγωγή μίας περιοχής μίας πόλης ή κωμόπολης, που είναι έδρα κέντρου υγείας, επεκτείνεται αντίστοιχα και στην πόλη ή την κωμόπολη ή το χωριό που είναι έδρα περιφερειακού ιατρείου ή πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου ή ειδικού περιφερειακού ιατρείου, το οποίο είχε συσταθεί ως αποκεντρωμένη μονάδα του ΚΥ.

Η συμπερίληψη και αυτών των περιοχών στην Α κατηγορία των κινήτρων συνάδει με το πνεύμα και τον σκοπό της σχετικής ΚΥΑ, ενώ η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των περιοχών της ΠΕ Κοζάνης συνιστά όρο κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Γραφείο τύπου

Στάθη Κωνσταντινίδη

Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Παρεμβάσεις του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης, Στ. Κωνσταντινίδη, για την αναβάθμιση των Σερβίων και της Σιάτιστας στην ΚΥΑ που προβλέπει την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις δομές του ΕΣΥ

  1. Κ. Τέως βουλευτά, όλα όμως γίνονται ΘΑ και με την πάροδο του χρόνου το μεγαλύτερο μέρος αυτών των παρεμβάσεων παραμένει στο ΘΑ. Είναι κοινές φλυαρίες που παίζουν με τα νεύρα μας και τις αντοχές μας…. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες πολιτικές παρεμβάσεις που δίνουν οι εκάστοτε βουλευτές, όπως κι εσύ είναι κούφια λόγια τα οποία όμως τις περισσότερες φορές γεμίζουν συναισθηματικά την ψυχολογία των πολιτών που περιμένουν να υλοποιηθούν. Οι παρεμβάσεις τους αποσκοπούν στο να εξαγοράσουν τις πολιτικές συνειδήσεις των πολιτών κρατώντας τους δεμένους στο άρμα τους, δημιουργώντας συγχρόνως γέφυρες εμπιστοσύνης με το όραμα ενός μέλλοντος που κάποτε θα ανατείλει με καλύτερες συνθήκες. … Δεν μας πείθεις, είστε ανεπαρκείς, εσύ κι ο κ. Παπαδόπουλος. Η κατάσταση στην υγεία Μαμάτσιο Μποδοσάκειο υπάρχει χάρις στον ηρωισμό των γιατρών και των νοσηλευτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.