Παραιτήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χ. Γκοβεδάρος – Ανακοινώθηκε και επίσημα η ανεξαρτητοποίηση από τον συνδυασμό ‘Συμμαχία για την Ανάπτυξη’



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Σαμαρά, η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του περιφερειακού συμβούλου και μέχρι πρότινος Aντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χαρίσιου Γκοβεδάρου, από την παράταξη του Γιώργου Αμανατίδη, ‘Συμμαχία για την Ανάπτυξη’, στην 24η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου.

«Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω για την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη του κ. Γιώργου Αμανατίδη “Συμμαχία για την ανάπτυξη”. Η απόφαση μου στηρίζεται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις ηθικές αξίες και αρχές που με διέπουν, δεν μπορώ να βρίσκομαι σε μια παράταξη της οποίας ένα μέλος απείλησε και εξύβρισε το σπίτι μου και κατ’ επέκταση την οικογένεια μου», αναφέρει στην επιστολή που υπέβαλε ο κ. Γκοβεδάρος, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Γκοβεδάρου, τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν και του ευχήθηκε να είναι γερός.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Κασαπίδης, ανέφερε πως στην πολιτική του διαδρομή δεν έχει συναντήσει τέτοιου είδους φαινόμενα. Ο ίδιος τόνισε ‘είναι θλιβερό να αποχωρεί ένας περιφερειακός σύμβουλος για λόγους προσβολής και τιμής. Έχω την εντύπωση ότι πρώτη φορά συμβαίνουν τέτοια πράγματα και θα πρέπει να πάρετε πρωτοβουλία κ. πρόεδρε για να διαφυλάξετε ένα κλίμα σεβασμού μεταξύ όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτου παρατάξεων’.

‘Παραίτηση για λόγους εξύβρισης δεν είχαμε ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο’, ανέφερε η κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής της παράταξης ‘ΕΛΠΙΔΑ’. ‘Είναι μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για όλο το περιφερειακό συμβούλιο, διότι η παραίτηση ενός Αντιπεριφερειάρχη, ειδικά σε έναν σημαντικό τομέα στον οποίο ο ίδιος έχει ενημερωθεί και έχει ξεκινήσει να εργάζεται, σίγουρα αυτό δεν είναι θετικό για την ίδια την περιφέρεια. Σε αυτό το σώμα από το 2014 που είμαι, μπορεί να είχαμε τις διαφωνίες μας και τις πολιτικές μας αντιπαλότητές, αλλά παραίτηση για λόγους εξύβρισης η αλήθεια είναι δεν είχαμε’, ταυτόχρονα η ίδια ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος να μην επιτρέψει να υπάρξουν τέτοιες δυσάρεστες εξελίξεις.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νόντας Στολτίδης, για την παραίτηση του κ. Γκοβεδάρου ανέφερε πως η ουσία της συγκεκριμένης εξέλιξης είναι ‘η διαφοροποίηση του κ. Γκοβεδάρου σε σημαντικά ζητήματα στρατηγικά από την περιφερειακή αρχή και αφορμή της παραίτησής του ήταν οι συμπεριφορές’.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.