Ευχαριστήριο Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για την σημαντική δωρεά βιβλίων του εκπαιδευτικού Ιωάννη Κωνσταντίνου Τσακιρίδη



Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Θωμάς Θεοδωρόπουλος παραδίδει ευχαριστήρια επιστολή στον εκπαιδευτικό Ιωάννη Κωνσταντίνο Τσακιρίδη

Ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας “Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου” ευχαριστούν θερμά τον εκπαιδευτικό κ. Τσακιρίδη Ιωάννη από την Καστοριά, κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης, ο οποίος υπηρέτησε την σχολική χρονιά 2023-2024 στο Σχολείο, για την ευγενική  χορηγία 135 βιβλίων μουσικής προς ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης με θεματολογία περιεχομένου ρεπερτορίου, θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής, ωδικής, εκμάθησης μουσικών οργάνων αξίας 1500€.
Εύχονται δε η πράξη αυτή να βρει και άλλους μιμητές στο μέλλον.
Δήλωση Ιωάννη Κωνσταντίνου Τσακιρίδη:
 
Περί δωτίνης εμής…
Κατα το σχολικό έτος 2023-2024, υπηρέτησα ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός (από την οργανική μου θέση στο Μουσικό Σχολείο Δράμας) στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας “Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου”. Η Σιάτιστα και οι Σιατιστιείς φημίζονται για την φιλοπατρία και φιλομουσία προς την γενέτειρά τους και η περιοχή της πλεονάζει από ευεργετήματα και κοινωφελή ευαγή ιδρύματα που ο καθείς που την επισκέπτεται μπορεί να θαυμάσει. Ένα από αυτά τα ευεργετήματα αποτελεί και το κτήριο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, το οποίο θεμελιώθηκε δαπάνη του ευπατρίδη Κωνσταντίνου Παπανικολάου, το οποίο φέρει και το όνομά του.
Από μέρους μου, βλέποντας και αξιολογόντας καθημερινά τις αδιάλειπτες προσπάθειες του Διευθυντή του Σχολείου κ. Θωμά Θεοδωρόπουλου, να ενισχύσει και αναβαθμίσει την σχολική μονάδα. μη φειδόμενος κόπου και χρόνου, θεώρησα καλόν εστί να παραχωρήσω ένα μέρος της συλλογής μου απο διδακτικά βιβλία μουσικής (μέθοδοι μουσικών οργάνων, θεωρητικών, ρεπερτορίου κλπ), τα οποία συνέλεγα επί σειρά ετών από τα φοιτητικά μου χρόνια, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλω και εγώ με τον τρόπο μου στην υποστήριξη αυτού του οίκου της μουσικής, που πλάθει ψυχές, καλλιεργεί ήθη και αξίες υψηλού επιπέδου που τόσο έχουν ανάγκη οι νέοι μας σήμερα.
Ιωάννης Κωνσταντίνος Τσακιρίδης
Εκπαιδευτικός Κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.