Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει την υλοποίηση νέου κύκλου δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών



Ο Δήμος Εορδαίας, σε μια ακόμη προσπάθεια διασφάλισης της ευζωίας των ζώων και μείωσης των ανεξέλεγκτων γεννήσεων, ανακοινώνει την υλοποίηση νέου κύκλου δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών (στείρωση, σήμανση-καταγραφή, εμβολιασμός) δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατιών) πολιτών οι οποίοι διαμένουν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και ανήκουν στις παρακάτω ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

Άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ , διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κτηνοτρόφοι-ιδιοκτήτες σκύλων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη φύλαξη ποιμνίων, φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην γεωγραφική περιοχή του Δήμου Εορδαίας.

Η δράση προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.4830/2021 και έχει εγκριθεί με την υπ΄αρ. 280/2023 Απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ: 91ΡΓΩΡ6-4Μ6). Η ακριβής ημερομηνία υλοποίησης της δράσης θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας και στον τοπικό ημερήσιο τύπο.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για όλους:

– Αίτηση (παρέχεται από το Δήμο)

– Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

– Αντίγραφο λογαριασμού κοινής ωφέλειας (τηλεφωνίας, ρεύματος, ύδρευσης) όπου φαίνεται η δ/νση κατοικίας ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από την υπηρεσία Δημοτολογίου

– Βιβλιάριο υγείας ζώου (εφόσον υπάρχει)

Επιπλέον δικαιολογητικά για την υπαγωγή σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες ωφελούμενων:

(ο καθένας προσκομίζει τα δικαιολογητικά της ομάδας στην οποία ανήκει):

– Για τα Άτομα με Αναπηρία: Απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αναπηρίας (Πιστοποιητικό Κ.Ε.Π.Α.), με ποσοστό αναπηρίας 67% και με χρονική διάρκεια για το τρέχον έτος.

– Για τους πολύτεκνους: Αντίγραφο πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας ή αντίγραφο κάρτας πολυτέκνου, θεωρημένη από το Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας και σε ισχύ για το τρέχον έτος.

– Για τους τρίτεκνους: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου.

– Για τις μονογονεϊκές οικογένειες: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή δικαστική απόφαση διαζυγίου ή διαζευκτηρίου και δικαστική απόφασης επιμέλειας τέκνου ή τέκνων.

– Για τους άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή βεβαίωση χρόνου ανεργίας της ΔΥΠΑ ή αντίγραφο απόφασης δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), με ισχύ για το τρέχον έτος.

– Για τους κτηνοτρόφους – ιδιοκτήτες σκύλων φύλαξης ποιμνίων: Αντίγραφο μητρώο εκμετάλλευσης αιγοποροβάτων με επικαιροποιημένη απογραφή για το προηγούμενο έτος θεωρημένη από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπου αναγράφεται ο μοναδικός κωδικός αριθμός κτηνοτρόφου.

– Για τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην γεωγραφική περιοχή του Δήμου Εορδαίας: Απόφαση ίδρυσης φιλοζωϊκής οργάνωσης και ορισμού εκπροσώπου της ή την εγγραφή στο Υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ΥΠΕΣ

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν αποκλειστικά από ενδιαφερόμενους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Εορδαίας έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 με τους κάτωθι τρόπους:

– Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο protokolo@ptolemaida.gr με αποστολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών

– Με φυσική παρουσία στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Εορδαίας (Δημαρχείο)

– Με φυσική παρουσία στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Εορδαίας (2ο χλμ Πτολεμαΐδας- Αναρράχης)

Η κατάθεση της αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι υποχρεωτική για την παροχή των δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.