Κ. Βέττα: «Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού υπενθυμίζει την αναγκαιότητα για βιώσιμες τουριστικές πολιτικές, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες»



“Ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει, μέσα από κατάλληλες πολιτικές, ένα κρίσιμο εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς προάγει την επικοινωνία και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο ενώ προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων προοπτικών ανάπτυξης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, των επισκεπτών και των ανθρώπων του κλάδου.

Ωστόσο, η φετινή τουριστική χρονιά, με εντεινόμενα τα φαινόμενα υπερτουρισμού σε κάποιες περιοχές, ανέδειξε για μια ακόμη φορά πως η χώρα μας έχει ανάγκη για ένα διαφορετικό τουριστικό μοντέλο, πιο «πράσινο» και ποιοτικό, με αναβαθμισμένες δημόσιες υποδομές, που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, με σεβασμό στην πολιτιστική φυσιογνωμία και το περιβάλλον κάθε προορισμού.

Η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης αποτελεί πλέον μονόδρομο και μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη χάραξη προοδευτικών δημόσιων πολιτικών, σε συνεργασία και με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των φορέων του τουρισμού στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Έναν τέτοιο στόχο οφείλουμε να υπηρετήσουμε όλοι μαζί στο παρόν, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αξιοβίωτο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.”.

Με εκτίμηση

Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης

Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας

Περιβάλλοντος της Βουλής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.