Ελληνική Λύση: ‘Ανάγκη να ξεμπλοκάρει μετά από 20 χρόνια η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου’ – Κατάθεση ερώτησης 



Ερώτηση κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή η Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 6983/24-09-2024 σχετικά με το θέμα « Ανάγκη να ξεμπλοκάρει μετά από 20 χρόνια η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου ».

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Καστοριάς, έντονη είναι η ανησυχία στην περιοχή τους, ώστε να ξεμπλοκάρει, μετά από 20 χρόνια, η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και θα πρέπει να ενταχθεί στην ΚΑΠ. Επισημαίνουν δε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ότι το έργο θα προχωρήσει. Παρόλα αυτά ανησυχούν οι ως άνω κάτοικοι, οι τοπικοί φορείς, καθώς και η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ότι για ακόμη μια φορά δε θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα του έργου, που θεωρείται για την περιοχή τους ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα. Ζητούν οι άνω από την Πολιτεία, μέσα στον επόμενο μήνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να τελειώσει η εκκαθάριση του έργου, να επικαιροποιηθούν οι τιμές και ο προϋπολογισμός του και αμέσως μετά να ενταχθεί στην ΚΑΠ. Τονίζουν επίσης ότι θα υπάρξει δυναμική παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αθετήσει για ακόμη μια φορά τις υποσχέσεις της.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου προς όφελος της Δυτικής Μακεδονίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.