Στάθης Κωνσταντινίδης: Υπογράφηκε η πρόσκληση για την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων



Μετά από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες, διορθώνεται η αδικία σε βάρος επιχειρήσεων που δεν είχαν λάβει κρατική στήριξη για τη βλάβη που υπέστησαν από τους περιορισμούς στις εξαγωγές προϊόντων γούνας, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ήδη υπογράφηκε η σχετική απόφαση και τις επόμενες ημέρες οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα ΕΒΕ Κοζάνης και Φλώρινας και τους συλλόγους των γουνοποιητικών επιχειρήσεων για την εξαιρετική συνεργασία, αφού συνδιαμόρφωσαν το πλαίσιο της πρόσκλησης σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβαν από τους ίδιους τους πληγέντες επαγγελματίες.

Το βέβαιο είναι ότι έχουμε δρόμο ακόμα, αφού τα προβλήματα από τις επιπτώσεις του πολέμου στον κλάδο συνεχίζονται και η πολιτεία έχει την ευθύνη να πράξει καθετί δυνατό για τη στήριξή του.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Στάθης  Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.