‘Έφυγε’ από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος



Την απώλειά του έκανε γνωστή το «Σπίτι του Ηθοποιού». Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί

Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 84 ετών, ο ηθοποιός, Γιάννης Μόρτζος. Την απώλειά του έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το «Σπίτι του Ηθοποιού».

«Σήμερα το πρωί στις 11:30. Δυστυχώς, χάσαμε τον αγαπημένο μας ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο. Η είδηση αυτή μας γέμισε όλους μεγάλη θλίψη. Καλό σου ταξίδι Γιάννη», ανέφερε η ανάρτηση στο Instagram.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και πρόσφατα χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Γεννημένος στις 11 Οκτωβρίου 1940, ο εκλιπών εργάστηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός με ταινίες, όπως «Το θέατρο της Δευτέρας» και «Μοιραία σχέση». Συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές («Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»).

Ο Γιάννης Μόρτζος σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν, όπου έμεινε ως βασικό στέλεχός του μέχρι το 1981.

Ερμήνευσε υπό την καθοδήγηση του Καρόλου Κουν σπουδαίους θεατρικούς ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής: αρχαίο δράμα, κλασικό θέατρο, σύγχρονο θέατρο, θέατρο του παραλόγου, αλλά κυρίως νεοελληνικό θέατρο, για το οποίο έτρεφε μια ιδιαίτερη αδυναμία και το προτιμούσε πάντα στις επιλογές του ρεπερτορίου του.

Με το Θέατρο Τέχνης πήρε μέρος στα μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης τις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80 και γνώρισε διάσημους καλλιτέχνες, από τους οποίους αποκόμισε σημαντικές γνώσεις.

Συνεργάστηκε με τους περισσότερους Ελληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, μεταφραστές. Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει το Θέατρο «Τέσσερις εποχές».

Ηταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ (1974) και είχε διατελέσει συνδικαλιστής στον χώρο του θεάματος (πρόεδρος ΠΟΘΑ), καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια (1986-1994).

Δίδασκε θέατρο σε δραματικές σχολές επί 35 χρόνια. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Θεάτρου.
www.kathimerini.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “‘Έφυγε’ από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.