Χαλκιδική: 10χρονη μαθήτρια αναγκάζεται να πάει σχολείο σε άλλο χωριό, επειδή… «περισσεύει» – Πώς θα δοθεί λύση



Το χρονικό της αδιανόητης περιπέτειας που βίωσε η 10χρονη – Τι λέει στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής

Λύση στο θέμα που προέκυψε με τη μαθήτρια της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων Χαλκιδικής, η οποία… «περίσσευε» στο τμήμα της και εξαναγκάζεται να πηγαίνει καθημερινά για τις εκπαιδευτικές της ανάγκες στο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας της, δίνεται από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», Τάσος Αμπερίδης.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας του συλλόγου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, έλαβαν τη ρητή δέσμευση ότι στο σχολείο των Σημάντρων θα τοποθετηθεί ένας ακόμα δάσκαλος, με αποτέλεσμα η Ε΄ τάξη να χωριστεί σε δύο τμήματα και το κορίτσι να κάνει μάθημα στον τόπο κατοικίας του.

Ο κ. Αμπερίδης αναφέρεται και στα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς στο νομό Χαλκιδικής, σημειώνοντας ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πολλά παιδιά θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα από τον τόπο κατοικίας τους χωριά, προκειμένου να κάνουν μάθημα. Όπως αναφέρει, αν και απαιτούνται 82 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για τις ανάγκες εκπαίδευσης του νομού, σήμερα ο αριθμός τους ανέρχεται στους 60, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα.

Η μαθήτρια που… «περίσσευε»
Κατά τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», το 10χρονο κορίτσι εγκαταστάθηκε το φετινό καλοκαίρι με την οικογένειά του από την Ημαθία στα Σήμαντρα Χαλκιδικής.
Το Δημοτικό Σχολείο του χωριού είναι εξαθέσιο και ο νόμος προβλέπει ότι σε αυτά τα σχολεία, όταν τα παιδιά είναι πάνω από 26 σε μία τάξη, θα πρέπει να γίνουν δύο τμήματα. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό, όμως, δεν μπορούσε να γίνει, διότι δεν υπήρχε άλλος δάσκαλος.

Έτσι, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, αφού δεν μπορούσαν να γίνουν δύο τμήματα, πήρε την απόφαση να μετακινηθεί σε άλλο σχολείο η πιο καινούργια μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων.

«Για να γίνουν σε ένα σχολείο δύο τμήματα θα πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις της ύπαρξης προσωπικού και της χωροταξίας. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μας είπε ότι δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και ότι οι χώροι δεν ήταν κατάλληλοι, για να γίνουν δύο τμήματα. Εμείς θεωρούμε ότι υπήρχαν οι χώροι. Μπορεί να μην είναι οι καταλληλότεροι αλλά και πόσα σχολεία στην Ελλάδα διαθέτουν τους απολύτως κατάλληλους χώρους; Είναι σημαντικό ότι πήραμε τη ρητή δέσμευση ότι το θέμα θα λυθεί και το κορίτσι δε θα χρειάζεται να ταξιδεύει 16 χιλιόμετρα πάνε-έλα καθημερινά, για να πάει στο σχολείο», λέει στο ethnos.gr ο κ. Αμπερίδης.

Στο σχολείο η… αστυνομία
Κατά τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», στις 9 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων ρώτησε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, τι πρέπει να κάνει με το παιδί. Την επόμενη μέρα έλαβε την απάντηση ότι θα πρέπει να μετακινείται για μάθημα στην Πορταριά.

Στις 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο αγιασμός και στις 12 του μήνα εμφανίστηκαν στο σχολείο των Σημάντρων το κορίτσι με τον πατέρα του. Η διευθύντρια του σχολείου απευθύνθηκε πάλι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να πάρει την απάντηση ότι πρόκειται για άτομα εκτός σχολείου και δεν πρέπει να τους επιτραπεί η είσοδος. Γι’ αυτό το λόγο έφτασε στο σχολείο και η… αστυνομία.

«Ευτυχώς, δεν έγινε κάτι το σοβαρό και η αστυνομία δε χρειάστηκε να επέμβει, αφού αποχώρησε ο γονέας με το παιδί», αναφέρει ο κ. Αμπερίδης.
www.ethnos.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Χαλκιδική: 10χρονη μαθήτρια αναγκάζεται να πάει σχολείο σε άλλο χωριό, επειδή… «περισσεύει» – Πώς θα δοθεί λύση

  1. Στέλιος Κ καθηγητης

    - Edit

    Απαντήστε

    Να βράσω τους διαδραστικους πίνακες,
    να μαγειρέψω τα ψηφιοποιημενα απολυτηρια,
    να βράσω το φροντιστήριο εξ αποστάσεως του
    μητσοτακη,να κάψω σε καυτό λάδι το χαρτόσημο
    σας και την ψηφιοποίηση της εξώπορτα του σχολείου
    που ο κωδικός της ανοίγει με μια μούτζα!
    Να κάψω ο ίδιος τα έγγραφα τα ψηφιοποιημενα
    Που έστειλε η διευθύντρια του σχολείου στην
    Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για να μη γίνει δεκτή
    Η μαθήτρια στο σχολειο!
    Χαλκιδική, ένα από τα πιο πλούσια μέρη της Ελλάδος,
    Έχουν ψηφοποιηθει οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες,
    Ψηφιοποιηθηκε η περιοχή που έχει αχινούς για να μην
    Μπει καμία βελόνα του στα πόδια μας που κολυμπάμε ,
    Με ψηφιοποιημενα βατραχοπεδιλα …με τουαλέτες
    Ψηφιοποιημενες που οι ίδιες σε ειδοποιούν ποτέ θα πας
    για κατουρημα,μην τυχόν και ξεχαστεις,κοιτάζοντας
    τα καλλίγραμμα πόδια κάποιας κοπέλας, Χαλκιδική
    Που ψηφιοποιησες τον φρεντο κι όταν κολυμπάς ύπτια
    Τραβάς και δύο ρουφιξιες,δεν μπορείς να βρεις θέση
    Για ένα παιδάκι στο σχολείο του!
    Θα ψηφιοποιησω τα 5 δάχτυλα μου,ανοιχτά,κι οπου
    Κι αν βρίσκεστε θα σας μουτζώνουν!
    Τι είναι τα παιδιά βρε ακατάλληλοι ανθρωποι;
    Σαν να πας στον ψαρά, ν αγοράσεις ψάρια ,και του λες
    Κυρ Στέλιο βγάλε ένα ψάρι, θέλω ακριβώς ένα κιλό ψαρια!
    Χαλκιδικη;
    Όταν έρχονται τουριστες;
    Νοικιάζεις μια κάμαρη και βάζεις μέσα έναν σωρό άτομα,
    Κι εσύ κοιμασαι στο κοτρτσι,βάζεις άτομα και δε βγάζεις
    για να βγάλεις περισσότερα λεφτα!
    Θα έλεγα στον πατέρα του παιδιού, να πάρει μια
    Αψηφιοποιητη γκλίτσα,θεόστραβη με πολλούς ρόλους,και
    Μ αρχίσει να ψηφιοποιει τα χέρια και τα καλάμια,όλων αυτών
    Των υπευθύνων,όπως έκαναν οι παλιοί διευθυντές με τη βέργα
    και που σε πονάει και που σε σφαζει!
    Ας ψηφιοποιησω τώρα το μολύβι μου ,γιατί σαν πολλά έγραψα σήμερα
    κι είμαι ακόμα 11πμ.
    Και ένα δικό μου γνωμικό ( τρομάρα μου)
    Όταν ένα παιδί φεύγει από το σχολείο με συνοδεία
    Αστυνομικού,ο Θεός να ρίξει φωτιά και να ξαναγεννηθεί ο κοσμος!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.