Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας για το συνέδριό του στις 21&22 Σεπτεμβρίου



Σαν λογική εξέλιξη της παντελούς ανυπαρξίας του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας από τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού έρχεται ένα ακόμα επεισόδιο στον εκφυλισμό του.

Σε συνεδρίασή του το Δ.Σ του Ε.Κ. Πτολεμαΐδας την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη αποφάσισε την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου το Σαββατοκύριακο 21- 22 Σεπτεμβρίου. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η εργατική τάξη της Πτολεμαΐδας δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς χτυπάει κόκκινο, οι μισθοί είναι στον πάτο, η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα. Η απολιγνιτοποίηση έχει οδηγήσει στην ερημοποίηση, στην εκτίναξη της ενεργειακής φτώχιας, στην καταστροφή του περιβάλλοντος κ.α.

Όλο αυτό το διάστημα, καλύτερο συμπαραστάτη η εργοδοσία και το κράτος στην προώθηση της αντεργατικής πολιτικής χωρίς αντιδράσεις, δεν μπορούσε να βρει. Η πλειοψηφία του Ε.Κ. έβαλε πλάτη στην πολιτική της απολιγνιτοποίησης και στην γραμμή της ΓΣΕΕ απείχε από μεγάλους αγώνες των εργαζόμενων (κινητοποιήσεις για Τέμπη, έκτρωμα Γεωργιάδη κ.α.)

Για αυτό το λόγο δεν θέλουν συλλογικές διαδικασίες, γι’ αυτό προχωράνε σε ένα συνέδριο fast track μακριά από την εργατική τάξη της πόλης, γι’ αυτό διατηρούν την νοθεία στα ύψη.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Πτολεμαΐδας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να μην συμβιβαστεί  η εργατική τάξη της Πτολεμαΐδας με την εκφυλιστική κατάσταση στο Ε.Κ. Να οργανωθεί μαζικά στα σωματεία, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Καλούμε τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο, να κάνουν το βήμα στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας αλλάζοντας τους συσχετισμούς δίνοντας αγωνιστική πνοή στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας σε μια περίοδο που επίκειται νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων.

 

Πτολεμαΐδα 19/9/2024

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.