ΠΔΜ: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη Δημιουργία Κέντρου Επαγγελματικής Αριστείας Δίκαιης Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία



Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία Κέντρου Επαγγελματικής Αριστείας Δίκαιης Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία(JTCoVE-WM). Στο εν λόγω μνημόνιο συμμετέχουν το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ,η  Πειραματική Δημόσια ΣΑΕΚ Κοζάνης, το ΚΕΔΙΒΙΜ Ερμής, το ΚΕΔΙΒΙΜ Όραμα, ερευνητικοί και καινοτόμοι φορείς (τεχνοβλαστός του ΠΔΜ INNORA), περιφερειακοί φορείς (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δ. Μακεδονίας), cluster (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας CLuBE), επιχειρήσεις (ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) καθώς και το Ινστιτούτο Δίκαιης Μετάβασης Ελλάδας.

Η υπογραφή του Μνημονίου σηματοδοτεί ένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτόμου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Συντονιστής του όλου εγχειρήματος θα είναι το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εκπροσωπείται από την  Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ  και Αντιπρύτανι Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας του ΠΔΜ, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα. Η όλη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου SEED, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, με επιστημονικά υπεύθυνη την Επίκουρη καθηγήτρια κ. Αθηνά Κρέστου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι βασικοί στόχοι και οι προοπτικές του Κέντρου Επαγγελματικής Αριστείας Δίκαιης Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία. Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων για την ενίσχυση των τοπικών υποδομών, την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την προώθηση της καινοτομίας στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.