Τρίτη μέρα εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024 Δήμου Εορδαίας – Δείτε το πρόγραμμα



H Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου είναι η τρίτη ημέρα εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν:

-Από τις 9:30 έως τις 12:30 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, το «Διατηρούμε τις γειτονιές μας καθαρές, προστατεύουμε το περιβάλλον». Ένα πρόγραμμα της ΔΙΑΔΥΜΑ όπου θα παίξουμε με ανακυκλώσιμα υλικά και θα ενημερωθούμε για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ

– Το CluΒΕ (Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτ. Μακεδονίας) έχοντας ως στόχο την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και της ευαισθητοποίησης για την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, έχει προγραμματίσει μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων όπως το «ΜεταΚΙΝΗ2ΣΟΥ έξυπνα για το περιβάλλον μας» που περιλαμβάνουν:

  • Μετακίνηση με αμαξάκι Η2 (υδρογόνου)
  • Έκθεση βιοβασιζόμενων και επαναχρησιμοποιούμενων βιοπροϊόντων
  • Εκπαιδευτικό παιχνίδι «Κλιματική Αλλαγή»
  • Εκπαιδευτικό παιχνίδι «Τροχός της Τύχης»

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου.

-Τον 11ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης υποστηρίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής με τις δράσεις του στο σχολείο συμβάλλοντας καταλυτικά στην εκπαίδευση των παιδιών ώστε να καταστούν μελλοντικοί Ενεργοί Πολίτες, με σύνθημα την διατήρηση των πόλεων και των Κοινοτήτων ώστε να προάγεται η ευημερία των πολιτών, η κοινωνική ισότητα, η οδική ασφάλεια, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η εξοικονόμηση πόρων.

Τέλος, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, από τις 10:00 έως τις 12:00, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Ρόδες είναι και ανθίζουν» φύτευση λουλουδιών σε πρωτότυπες γλάστρες σε κοινόχρηστο δημόσιο χώρο, ενισχύοντας την περιβαλλοντική ευαισθησία και αισθητική των περιοχών γύρω από το σχολείο.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια για μια βιώσιμη πόλη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.