Καταγγελία πολίτη για το ΔΑΚ Πτολεμαΐδας



Σχετικά με την επώνυμη ανάρτηση – καταγγελία η οποία αναρτήθηκε σε τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα αναφέρουμε ότι κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την ανησυχία σας για την κατάσταση στο Δημοτικό Στάδιο Πτολεμαΐδας (Πρώην ΔΑΚ) και τα προβλήματα που αναφέρετε, όπως η έλλειψη επιστάτη, οι αντιδικίες μεταξύ πολιτών και αθλητών, η ανεπαρκής συντήρηση και ο προβληματικός φωτισμός. Ωστόσο, θα θέλαμε να τονίσουμε ορισμένες πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι γίνονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Πρώτον, πρέπει να σημειωθεί ότι το ΔΑΚ Πτολεμαΐδας δεν κλείνει κατά τις βραδινές ώρες, σε αντίθεση με όλα τα αντίστοιχα ΔΑΚ στην Ελλάδα, λόγω της ιδιαίτερης θέσης του και της ανάγκης να εξυπηρετείται το ΕΚΑΒ που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Η παρουσία του ΕΚΑΒ στον χώρο επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε επείγοντα περιστατικά, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του σταδίου και του περιβάλλοντα χώρου απαραίτητη ακόμη και εκτός των καθορισμένων ωρών λειτουργίας των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά εξυπηρετεί μια σημαντική ανάγκη του Δήμου.

Επιπλέον, σχετικά με το πρόβλημα των βανδαλισμών, όπως η βγαλμένη από το κάσωμα πόρτα η τουαλέτες, αλλά και οι κατεστραμμένες μπασκέτες, είναι αλήθεια ότι αυτά τα φαινόμενα παρατηρούνται συχνά. Ωστόσο, κάθε φορά που προκύπτουν τέτοια προβλήματα, ο δήμος έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες επισκευές και αποκαταστάσεις των ζημιών, παρά το γεγονός ότι οι βανδαλισμοί συνεχίζονται, δυσχεραίνοντας τη διατήρηση των εγκαταστάσεων σε καλή κατάσταση. Η συνεχής επιδιόρθωση των ζημιών είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί ο χώρος λειτουργικός.

Όσον αφορά τον φωτισμό, που επίσης αναφέρετε, ο δήμος έχει ήδη μεριμνήσει για τη βελτίωσή του. Αναγνωρίζουμε ότι η σημερινή κατάσταση με τον φωτισμό είναι μη ικανοποιητική, με τα φώτα να ανοίγουν και να κλείνουν σε μη προγραμματισμένες ώρες, αλλά η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην επίλυση του προβλήματος. Η αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού θα βελτιώσει την ασφάλεια και τη χρήση του σταδίου τις βραδινές ώρες, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες για όλους τους αθλούμενους και τους πολίτες που χρησιμοποιούν τον χώρο.

Πέρα όμως από τις τεχνικές βελτιώσεις, είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν το στάδιο, είτε είναι αθλούμενοι είτε πολίτες, έχουν την ευθύνη να σέβονται τους χώρους και να συμβάλλουν στη διατήρησή τους σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου, να αποφεύγουν τους βανδαλισμούς και να μην προκαλούν ζημιές στις εγκαταστάσεις. Η συνεργασία όλων είναι κρίσιμη για να παραμένουν οι αθλητικοί χώροι λειτουργικοί και ευχάριστοι για όλους.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής

Ιωάννης Κυριμλίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.