Το Ε.Β.Ε. Κοζάνης για δημοσιεύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου



Το Ε.Β.Ε. Κοζάνης με αφορμή δημοσιεύσεων μέλους του Δ.Σ. αυτού, με τις οποίες, προφανέστατα, επιδιώκει, παραβλέποντας την όλως άδικη προσβολή του κύρους και της φήμης του Ε.Β.Ε., πρόσκαιρη δημοσιότητα ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του ως ακολούθως:

Ατόπημα 1ο Καταφανές ψεύδος με στόχο την αποκόμιση εκλογικού οφέλους:

Το μέλος σε ανάρτησή του την 06.09.2024 σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναπαράχθηκε αυτούσια από τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κατηγόρησε το Ε.Β.Ε., ότι προχώρησε σε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάθεση εγκριθείσας από τα αρμόδια όργανα αυτού υπηρεσίας αναφορικά με την δράση «Meet the byers 2024» σε τρεις τοπικές ατομικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων η μία δήθεν δεν υπάρχει και η δεύτερη δεν διαθέτει τον σχετικό Κ.Α.Δ.. Με τη συγκεκριμένη ανάρτηση το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ εννόησε ευθέως, πως η διαγωνιστική διαδικασία ήταν στοχευμένη υπέρ μιας άλλης επιχείρησης.

Μόλις έγινε γνωστό η Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Β.Ε. έλαβε απόφαση αποστολής εξώδικης δήλωσης προς το μέλος, στην οποία τόσο αναδεικνυόταν το πραγματικό γεγονός, πως όλες οι προσκληθείσες ατομικές επιχειρήσεις είναι τόσο ενεργείς και ότι διέθεταν τον αντίστοιχο για την ανάληψη Κ.Α.Δ. όσο και το διαδικαστικό ιστορικό έως και την αποστολή της πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Από την άλλη στην ίδια εξώδικη δήλωση το Ε.Β.Ε. στηλίτευε την ευκολία, με την οποία το μέλος αποφάσισε, δίχως να προβεί σε καμία προηγούμενη έρευνα, να αναρτήσει όσα ψευδώς ισχυρίζεται και το κάλεσε προκειμένου να ανασκευάσει.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι την ίδια ημέρα και μετά την επίδοση της εξώδικης δήλωσης το συγκεκριμένο μέλος αποφάσισε, για πρώτη φορά, να αναζητήσει τα στοιχεία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων απευθύνοντας ερώτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Ε.Β.Ε., με το οποίο ζητούσε να του χορηγηθούν στοιχεία για τις δύο ατομικές επιχειρήσεις, στις οποίες αναφερόταν. Από, δε, τα στοιχεία, που του χορηγήθηκαν την ίδια ημέρα με ηλεκτρονική αλληλογραφία αποδεικνύεται περίτρανα το ψεύδος των ισχυρισμών του αλλά και ο δόλος, που διακατέχει το μέλος, καθώς ουδέποτε ήλεγξε ή, καλύτερα, δεν ήθελε να ελέγξει την ορθότητα των ισχυρισμών του πριν προβεί στην ανάρτηση της 06.09.2024.

Ατόπημα 2o.. Προσχηματικό ενδιαφέρον για τα μέλη του ΕΒΕ με τον ίδιο στόχο:

Το μέλος του Δ.Σ. με την παραπάνω ανάρτησή του δεν προχώρησε μόνον στην διασπορά ως αληθινών ψευδών ειδήσεων αλλά προέβη σε ευθεία προσβολή της τιμής και φήμης των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη, απόλυτα διάφανη, διαγωνιστική διαδικασία, εμφανίζοντας τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ως δήθεν μέλη μια ομάδας, που συνεννοημμένα εμφανίζονταν ως αποδέκτες της πρόσκλησης δίχως οι δύο εξ αυτών να διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα και με σκοπό την ανάθεση της υπηρεσίας στον τρίτο. Πλέον ζητημάτων ποινικής ευθύνης, που ανακύπτουν, το μέλος του Δ.Σ. στην από 06.09.2024 ανάρτησή του διέγραψε τα στοιχεία των ατομικών επιχειρήσεων, αν και είναι γνωστό, πως όλα μπορούν να αναζητηθούν από το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και, μολονότι, εν τέλει διαπίστωσε, πως όσα είχε δηλώσει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δεν προχώρησε, έστω, σε μια δήλωση συγνώμης προς τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, που αποτελούν ενεργά μέλη του Ε.Β.Ε..

Τέτοια είναι η εκτίμησή του στα μέλη του Ε.Β.Ε.. Όλα θυσιάζονται στον βωμό του προσωπικού συμφέροντος.

Ατόπημα 3ο Το καλό παράδειγμα, που λείπει.

Παρά, επομένως, της αποστολής εκ μέρους του Ε.Β.Ε. της από 10.09.2024 εξώδικης δήλωσης και της ανακάλυψης, εκ των υστέρων, από το ίδιο το μέλος της αναλήθειας των ισχυρισμών του, την Πέμπτη, 12.09.2024, προχώρησε σε νέα ανάρτηση, η οποία, επίσης, δημοσιεύθηκε αυτούσια από τοπικά ηλεκτρονικά μέσα. Στη νέα του, λοιπόν, ανάρτηση ουδόλως κάνει λόγο για όσα του γνωστοποιήθηκαν, για το γεγονός, ότι οι ισχυρισμοί του ήταν ψευδείς και για το γεγονός, πως ενήργησε αντίθετα στα νόμιμα συμφέροντα του Ε.Β.Ε. και των μελών αυτού, αλλά αναφέρεται στην έκπτωση, που δόθηκε από τον τελικό ανάδοχο της υπηρεσίας αφήνοντας σαφής υπονοούμενα για προσυμφωνημένη διαδικασία.

Ψάχνοντας να βρεί έστω ένα επιχείρημα για να περισώσει την θιγμένη αξιοπρέπειά του, το μέλος, δε ζήτησε μια συγνώμη, δε δήλωσε, ότι όσα είχε ισχυρισθεί είναι ψέματα, αλλά αντιθέτως προτίμησε να εμφανίσει μια καθόλα νόμιμη διαδικασία, που και η δική του επιχείρηση έχει ακολουθήσει, όταν αναλαμβάνει την εκτέλεση υπηρεσιών με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης από Ν.Π.Δ.Δ., όπως εύκολα μπορεί κάποιος να ελέγξει από το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ως μη νόμιμη.

Εύλογα μετά το παρόν δελτίο τύπου αναμένουμε το μέλος να προβεί σε ακόμη μία ανάρτηση και να βρει ακόμη ένα κλαδί για να πιαστεί.

Το Ε.Β.Ε. Κοζάνης αποτελούμενο από δέκα χιλιάδες μέλη λειτουργεί διαχρονικά με σεβασμό στα μέλη του, έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει τον θεσμικό του ρόλο και κανένα όργανα αυτού δεν αποφασίζει ατομικά αλλά, αντιθέτως, τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω συλλογικών οργάνων.

Περιμένουμε, έστω, και τώρα το μέλος του Δ.Σ. να δηλώσει την αλήθεια.

Και οι κρίνοντες κρίνονται.

Ο Πρόεδρος

Του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Ιωάννης Μητλιάγκας

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.