Σεμινάρια Θεάτρου και Χορού στα πλαίσια του Φεστιβάλ ‘Αντίπερα Γιορτές’ -Δηλώστε συμμετοχή



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο τραγουδιού της Χρύσας Λαζαριώτου στα Σέρβια, στις 14-15/9, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αντίπερα Γιορτές.
Την Τετάρτη 18/9 ξεκινά το σεμινάριο Θεάτρου με τη Γεωργία Μαυραγάνη, και στις 20/9 το σεμινάριο Χορού με την Κων/να Λάλλου, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.
Εγγραφές στο 6989142363, ή με mail στο x-airetai@hotmail.com
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ:
Από την Τετάρτη 18 έως το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί σεμινάριο υποκριτικής από τη Γεωργία Μαυραγάνη με θέμα τους Βατράχους του Αριστοφάνη (ο Διόνυσος κατεβαίνει στον Άδη – μέρος πρώτο), ενώ θα ακολουθήσει και ανοιχτή παρουσίαση στη Λίμνη Πολυφύτου.
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες:
– θα αναλύσουν και θα ασκηθούν στην κωμωδία του Αριστοφάνη
– θα δουλέψουν τη χορική λειτουργία του αρχαίου δράματος
– θα δοκιμάσουν στην πράξη και θα παρουσιάσουν βασικές σκηνές και χορικά του έργου
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο στην πράξη του.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΚΟΣΤΟΣ:
Τετάρτη 18/9, 19:00-23:00
Πέμπτη 19/9, 19:00 – 23:00
Παρασκευή 20/9, 19:00 – 23:00
Σάββατο 21/9, 10:00 – 14:00
Κυριακή 22/9, 19:30 ανοιχτή παρουσίαση αποτελεσμάτων σεμιναρίου στη Λίμνη Πολυφύτου
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 40€ και οι θέσεις είναι περιορισμένες.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ:
Η Γεωργία Μαυραγάνη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο προπαρασκευαστικό μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής DasArts στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στα θέατρα Αμόρε, Άσκηση, Πορεία, Χώρα, Επί Κολωνώ, Εμπρός, Πόρτα, ΚΘΒΕ, στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -1 και στον ΘΟΚ.
Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Robert Musil (διασκευή του μυθιστορήματος, μτφρ. Αλέξανδρος Ίσαρης), «Γκιακ» και “Εξημέρωση” του Δημοσθένη Παπαμάρκου, «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams, «Ο τυχερός στρατιώτης» των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, «Ορέστεια / Ευμενίδες» του Αισχύλου, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο΄Νηλ μτφ Ερρίκος Μπελιές« Ο εχθρός της τάξης » Του Νάιτζελ Γουίλιαμς μτφ Αντώνη Καλοφωλιά καθώς και τις πρωτότυπες περφόρμανς «Η ταράτσα του αυτόχειρα», «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», «Όχι αθώος πια», «Η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα», «Έτσι κάνουν όλοι», « Όλα όσα ξέρω για τον κόσμο» , «Το γήρας – Ένα χορικό», «Παρ’ όλα αυτά» (με θέμα τον καρκίνο) κ.α
Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Μαβίλη και από το 2010 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή Δήλος-Δημητρα Χατούπη , με τους σπουδαστές της οποίας έχει παρουσιάσει αναλόγια θεατρικών έργων. Από το 2003 εργάζεται παράλληλα ως δασκάλα στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια υποκριτικής και περφόρμανς με επαγγελματίες και μη ηθοποιούς (bios, Μικρό Θέατρο (Αγρίνιο), Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Εθνικό Θέατρο, Λύκειο Επιδαύρου, κ.α.), διερευνώντας τις δυνατότητες και τις τεχνικές του θεάτρου ντοκουμέντου. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε πανεπιστημιακά προγράμματα και συνέδρια.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ:
Για 3 ημέρες, και συγκεκριμένα στις 20-21-22 Σεπτεμβρίου, θα ζήσουμε την εμπειρία ενός σεμιναρίου χορού με τίτλο DANCE IMROV – with the flow state, σεμινάριο χορευτικού αυτοσχεδιασμού, με την εμπειρία της ροής – νερού.
Σ’ αυτό το σεμινάριο θα έχουμε ως κύριο θέμα τη συνεχόμενη κίνηση για ώρα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να μπούμε σε κατάσταση flow όχι μόνο εξωτερικά – κινητικά, αλλά και εσωτερικά – πνευματικά – νοητικά – ενεργειακά. Η yoga (με asana και pranayama) θα μας βοηθήσει ως προετοιμασία σε αυτήν τη διαδικασία και θα μας οδηγήσει ομαλά στον χορό. Στόχος μας πάντα παραμένει να ανακαλύψουμε τη δική μας κίνηση, με το δικό μας υλικό και “λεξιλόγιο”, ώστε να μπορούμε να απαντάμε με το σώμα μας στα ερεθίσματα, συνθέτοντας την προσωπική μας χορογραφία. Δεν υπάρχουν κανόνες και συγκεκριμένα βήματα ή δομή. Τα συνθέτουμε εμείς με αυτό που έχουμε στο ‘εδώ και τώρα’.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν το σώμα τους μέσα από την κίνηση. Σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους χορό. Φυσικά, θα βοηθήσει οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία με το σώμα και με τον χορό, αλλά δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τα υλικά που ήδη έχουμε.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ –  ΚΟΣΤΟΣ:
Παρασκευή 20/9, 16:00 – 19:00
Σάββατο 21/9, 15:00 – 18:00
Κυριακή 22/9, 15:00 – 18:00, και θα ακολουθήσει ανοιχτή παρουσίαση στη λίμνη Πολυφύτου.
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 25€ και οι θέσεις είναι περιορισμένες
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΛΑΛΛΟΥ:
Η Κωνσταντίνα Λάλλου είναι, πιστοποιημένη από το υπουργείο πολιτισμού, δασκάλα χορού (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Α. Καφαντάρη»), επίσης πιστοποιημένη από υπουργείο πολιτισμού, Ηθοποιός (Ανώτερη Δραματική Σχολή θεάτρου «Α. Βουτσινάς»-αριστούχος), πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα από το ‘’yoga & budo center’’ και απόφοιτη Φιλολογίας (Α.Π.Θ.). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Έζησε 16 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Έχει διδάξει – διδάσκει: Σύγχρονο, Κλασικό, Κινησιολογία για ηθοποιούς, Yoga, jazz – μιούζικαλ, Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμό, σε διάφορες ομάδες και σχολές (όπως : Ωδείο Β. Ελλάδος, Α. Βουτσινάς, Χ.α.ν.θ., Φάμπρικα, Kabeiria, improvibe, θεατρικό εργαστήρι Μ.Συριόπουλου, στούντιο yogaom, Κίνησις 21, Τζενεράλε κ.α.), σε ενήλικες αλλά και σε παιδικά – εφηβικά τμήματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό και παραδίδει η ίδια σεμινάρια με αυτήν τη βάση συνδυάζοντας: χορό & θέατρο ή σώμα & λόγο ή χορό & yoga. Τον Νοέμβρη του 2019 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριό της με τίτλο «Dance impro» – αυτοσχεδιασμός για όλους, στη σχολή «improvibe». Το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησε το σεμινάριο για ηθοποιούς «Συν(γ)-κινώ» το οποίο συνεχίζεται και το 2023 – 2024 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τον Μάιο του 2022 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο χορευτικού αυτοσχεδιασμού «Dance improv w / dj» στη σχολή kabeiria και τον Μάιο του 2023 το σεμινάριο “Dance improv with the flow state” στη σχολή χορού Κίνησις 21. Έχει χορογραφήσει για θεατρικές παραστάσεις (σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Πάτρας, θέατρο Μ.Μερκούρη, κ.α.). Έχει παίξει σε παραστάσεις όπως : «Βένθος», « Με την πένα σπαθί», «Τρείς αδερφές», «Σε εσάς που με ακούτε», «Ηλέκτρα», «Τουραντώ», «Άννυ», «Κάστρο της ωργιάς», «Όπερα του ζητιάνου», «Αρχοντοχωριάτης», κ.λ.π. Έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες όπως: Παπακωνσταντίνου, Καλαιτζή, Καραντινάκης, Καλατζόπουλος, Χατζηβασιλείου, Χλιαράς, Πλασκοβίτης, Κουμίδου, κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, θεάτρου & σωματικού θεάτρου, χοροθεάτρου, χορογραφίας, ρυθμού – body percussion, μουσικής, φωνητικής, κ.α. Εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός από το 2006, ενώ διδάσκει και χορογραφεί από το 2014.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.