Περιοδεία του προέδρου της ΠΟΣΕΑ Χρήστου Πρωτόπαπα σε πόλης με συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας για ενημέρωση σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία



Περιοδεία του προέδρου της ΠΟΣΕΑ, Χρήστου Πρωτόπαπα σε πόλης με συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας για ενημέρωση σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία, είχαμε στο γραφείο μας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.. Τα προβλήματα και οι λύσεις που θα συζητηθούν στην Αμφικτιονία τον Οκτώβριο στην Σπάρτη καθώς επίσης η ενημέρωση που έγινε στον Δήμαρχο Κοζάνης με γεύμα εργασίας, για το πρόγραμμα που τρέχει η ομοσπονδία , ΠΟΣΕΑ – ΟΤΑ,, ενα πρόγραμμα που φέρνει ακόμα πιο κοντά την Ομοσπονδία ,τους Συλλόγους μέλη και την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών “ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου είχε την τιμή να παραβρεθεί στο Κιλκίς καλεσμένοι απο από το περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού νομού Κιλκίς και την πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος του ΕΕΣ κ Αικατερίνη Φραγκίδου και από τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εθελοντών αιμοδοτών (FIODS) κ. Θεολόγο Ζώτο.
 Στην εκδήλωση παρευρισκόταν το Υψηλό Ζεύγος απο την E Μαροκινή Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών του Μαρόκο, Ο πρόεδρος για θέματα αιμοδοσίας της Ηπειρωτικής Επιτροπής της Αφρικανικής Ζώνης της FIODS, κ. Φαρίντ Μπελουάφι, έχει μια μακρά πορεία 50 ετών. δύο άνθρωποι που δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους για την χώρα μας και με τους οποίους μας ενώνει μία πολύ δυνατή και ειλικρινής φιλία.
Την εκδήλωση τίμησε επίσης ο επί σειρά ετών αιρετός Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ( ΠΟΣΕΑ ) κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα τελευταία 30 χρόνια τις μεγαλύτερες ” μάχες” για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την ανάπτυξη της μη αμειβόμενης αιμοδοσίας μέσα από την ΠΟΣΕΑ στη χώρα μας .
Στην εκδήλωση έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση, ο σύλλογος μας *Σταγόνα Ελπίδας Κοζάνης που καλύπτουμε με αιμοπετάλια κάθε πολίτη στα νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Παπανικολάου, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων καθώς και στα νοσοκομεία της Αθήνας περιστασιακά με μέλη του συλλόγου ( φοιτητές, εργαζόμενους & φίλους) που βρίσκονται εκεί.
Είναι η 4η φορά που τα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία, φορείς όπως η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, ο Ερυθρός Σταυρός, το ΕΚΕΑ μας έχουν τιμήσει για την προσφορά μας στην εθελοντική αιμοδοσία και ιδιαίτερα στην προσφορά αιμοπεταλίων.
Εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και φίλους της Σταγόνα Ελπίδας που με την συμμετοχή τους έχουν συμβάλει τόσα χρόνια με την προσφορά Ζωής.
για το ΔΣ
Προέδρος Γραμματέας
Σκόρδας Χρήστος Τσιώγκας Κων/νος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.