Η τίμια κάρα του Οσίου Δαβίδ στα Σέρβια Κοζάνης



Ανακοινώνεται ότι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής πολιούχου των Σερβίων θα εκτίθεται για προσκύνηση η τίμια κάρα του Οσίου Δαβίδ, του εν Ευβοία, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:

•       Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου
11.15 π.μ.: Υποδοχή τίμιας κάρας, Δέηση
υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου.
7.00 μ.μ.: Ι. Ευχέλαιο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κ.
Παύλου.

•       Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
7.30 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία.
8.30 μ.μ.: Ι. Αγρυπνία υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Αμφιπόλεως κ.
Χριστοφόρου.

•       Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου
7.30 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία. Αναχώρηση τίμιας κάρας.

Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

3 σχόλια στο άρθρο “Η τίμια κάρα του Οσίου Δαβίδ στα Σέρβια Κοζάνης

  1. Ο όσιος Δαβίδ ανήκει στη χορεία των μεγάλων ασκητών της Εκκλησίας μας, ο οποίος πολέμησε με συνέπεια, σε όλον του τον βίο, τον τριπλό εχθρό: τον διάβολο, τον κόσμο και τη σάρκα. Με τον προσωπικό του αγώνα χαριτώθηκε από το Θεό, να γίνει σκεύος εκλογής και κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος. Ο αγιασμένος αυτός άνθρωπος του Θεού μπορεί να αποτελέσει για και μας τους πιστούς ασφαλής οδοδείκτης της πνευματικής ζωής, και νοητός φάρος στους ασέληνους πνευματικά καιρούς που ζούμε.

    1. Είσαι ψυχικά διαταραγμένος και επικίνδυνος για την κοινωνία. Πάρε το ιουδαϊκό σου αφήγημα και στην χώρα σου . Εδώ είναι Ελλάδα η χώρα του φωτός και όχι του σκότους. Εδώ θαυμάζουμε το κάλος το ωραίο το αισθητό. Και δεν προσκυνάμε κόκκαλα σανδάλια καρες μαρες κουκουναρες..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.