H Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης συμμετείχε σε σειρά επιμορφωτικών διαλέξεων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης



Πραγματοποιήθηκαν -4- διαλέξεις από αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από -100- εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου και Σερβίων 

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία σε μια σειρά εκπαιδευτικών διαλέξεων, που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 10 Σεπτεμβρίου 2024, σε σχολικά συγκροτήματα της Π.Ε. Κοζάνης, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από -100- εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου και Σερβίων.

Η εν λόγω δράση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με θέμα  «Η ένταξη της Αθλητικής Παιδείας στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Οι επιμορφωτικές διαλέξεις απευθύνθηκαν σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είχαν ως στόχο την ενημέρωση για την ένταξη της θεματικής ενότητας «Αθλητική Παιδεία» στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, καθώς και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν το «ευ αγωνίζεσθαι» και το φαινόμενο της «οπαδικής βίας».

Στις διαλέξεις συμμετείχε ο Αστυνομικός  Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης κ. Ουσταγιαννίδης Παντελής, με θέμα «Ενσυναίσθηση και αθλητική παιδεία», ο οποίος μεταξύ άλλων, επισήμανε τη σημασία της πρόληψης μέσω της προβολής θετικών προτύπων και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στα παιδιά, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας φίλαθλης κουλτούρας με κυρίαρχη αξία το «ευ αγωνίζεσθαι».

Ακολούθησαν στοχευμένες αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στο θέμα της αθλητικής παιδείας, ενώ οι επιμορφωτικές διαλέξεις έκλεισαν με την κοινή δέσμευση όλων για συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας, με στόχο την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και προστατευμένης κοινωνίας για τα παιδιά μας.

Η Διεύθυνση της Αστυνομίας Κοζάνης με αμείωτο ενδιαφέρον, συμμετέχει αλλά και πραγματοποιεί συνεχείς δράσεις σε σχολικά συγκροτήματα, διότι η δημιουργία μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και η συστράτευση όλων σε ένα κοινό όραμα, μπορούν να αποτελέσουν το αντίβαρο στις διάφορες μορφές βίας που μαστίζουν την κοινωνία, μεταξύ των οποίων είναι και η αποκαλούμενη «οπαδική».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.