Οι ελίτ κυβερνούν – Οι νάνοι Ευρωπαίοι πολιτικοί πειθαρχούν – Τα κινήματα ειρήνης σιωπούν – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

Η χθεσινή εικόνα των μεγάλων αντιπολεμικών διαδηλώσεων, των δηλώσεων αρχηγών ελεύθερων κρατών κυρίως της Ευρώπης, αλλά και χωρών του ΝΑΤΟ σήμερα απουσιάζουν. Οι αντιπολεμικές φωνές ανθρώπων του πνεύματος, αστέρων του πολιτισμού, της τέχνης και του αθλητισμού, αποδυναμώθηκαν, σχεδόν δεν υπάρχουν. Ο ελεύθερος λόγος γραπτώς ή προφορικός στέρεψε, σιώπησε ανησυχητικά. Η παρουσία του ΟΗΕ είναι περίπου τυπική και αδύναμη, οι κυρίαρχες αξίες μπήκαν στο περιθώριο και οι «διεθνείς σωτήρες» διαδραματίζουν το πολιτικοοικονομικό και διαλυτικό ρόλο τους.

Κάποια φοιτητικά κινήματα της Δύσης κρατούν τα προσχήματα, εντελώς αποδυναμωμένα και μη προβεβλημένα Και όμως, μετά τον Β΄Π.Π. τα κινήματα ειρήνης αντιστάθηκαν στους πολλούς πολέμους, που περιφερειακά υποκινήθηκαν ή και πραγματοποιήθηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις, με πρώτη προκαλούσα τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα οι φοιτητικές παρατάξεις πλην εξαιρέσεων, κρύβονται, φοβούμενοι να έρθουν σε αντίθεση με τις κομματικές τους «οδηγίες» και να υπερασπιστούν την ειρήνη.

   -Οι δυο πρώτοι πόλεμοι των ΗΠΑ μετά την ανεξαρτησία τους το 1776 έγιναν εναντίων της Λιβύης και των γειτόνων συμμάχων τους. Ο Α΄ Βερβερικός το 1804-05 και ο Β΄ Βερβερικός το 1815 (Βέρβεροι λαός της Β. Αφρικής) γιατί παρεμπόδιζαν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο.

Μετά τους δυο μεγάλους Α & Β΄  Παγκόσμιους Πολέμους (1944) ακολούθησαν πολλές περιφερειακές συρράξεις, με προσχηματικές αιτίες των πολέμων, ολοφάνερα έωλες. κυρίως  με τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ.

-Ο πόλεμος της Κορέας 1950-53 και η διχοτόμησή της (πρόταση των ΗΠΑ-εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων-ανάπτυξη βιομηχανικών δραστηριοτήτων με φτηνά εργατικά χέρια) σε Νότια και Βόρεια Κορέα. Στη εκστρατεία των Δυτικών δυνάμεων συμμετείχαν 5.000 Έλληνες στρατιώτες με απώλειες 183 στρατιωτικών και εφτά αεροπλάνα (Ντακότες), επέστρεψαν τα τρία με απώλεια πληρωμάτων 12 στρατιωτικούς.

-Η δεκαετία 1960 και ο πόλεμος των Αμερικανών στο Βιετνάμ συσπείρωσε δυνάμεις της ειρήνης που παρά τις συκοφαντίες, την καταστολή και τις διώξεις, στάθηκαν όρθιες απέναντι στους πολεμοχαρείς, βροντοφωνάζοντας κατά του πολέμου! Η καταμέτρηση στο τέλος του πολέμου του Βιετνάμ το 1973 έδειξε απώλειες 60.000 Αμερικανών στρατιωτών, 20.000 συμμάχων, αμέτρητων αμάχων και οικονομικό κόστος 1 τρις δολ. κοντά περίπου στο κέρδος των πολεμικών βιομηχανιών. Από τις πρώτες μεγάλες ήττες των ΗΠΑ.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους (νεότερος) κήρυξε τον «παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

-Ο μακροβιότερος πόλεμος των ΗΠΑ ήταν εναντίον του Αφγανιστάν και διήρκησε από το 2001 έως το 2021 με την συντριπτική ήττα-αποχώρηση τους από το Αφγανιστάν! Ακολούθησε η εισβολή των στρατευμάτων ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας στο Ιράκ 2003-2015 και η ανατροπή του Σαντάμ Χουσείν. Στις 15 Φεβρουαρίου 2003 τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαδήλωναν ταυτόχρονα ενάντια στην ΑμερικανοΒρετανική εισβολή στο Ιράκ.

-Με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις και σύμφωνα με το “Costs of War Project” του Πανεπιστημίου Brown και τις εκθέσεις του για το οικονομικό και ανθρώπινο κόστος των πολέμων και στρατιωτικών επιχειρήσεων, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, την Σομαλία, στο Πακιστάν και αλλού – από την εισβολή μέχρι το 2021 καταγράφηκαν άμεσοι θάνατοι τουλάχιστον 897.000 έως 929.000 ανθρώπων, ενώ το πιθανότερο είναι να ξεπέρασαν το 1 εκ ανθρώπινες ζωές! Ακόμα η μελέτη του παν. Brown παρουσιάζει το εκτιμώμενο κόστος των πολέμων για τις ΗΠΑ από την τρομοκρατική  επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001 περίπου στα οκτώ  τρισεκατομμύρια δολάρια! Χρήματα που καρπώθηκε κατά το μέγιστο η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ, στα οποία και οφείλεται η τεχνολογική ανάπτυξη και η οικονομική ευμάρειά της.

-Πυρηνικά όπλα, ο λόγος της στρατιωτικής εισβολής δεν βρήκαν όπως αποδείχθηκε οι Αμερικανοί, βρήκαν όμως δις. εκ βαρέλια αργού πετρελαίου.

-Ακολούθησε ο πόλεμος και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας την δεκαετία 1990 παραβιάζοντας τις αρχές για τη μη αλλαγή συνόρων του μεταψυχροπολεμικού συστήματος του ΟΑΣΕ και το Χάρτη του Παρισιού 1990. Το ΝΑΤΟ με το αιτιολογικό του «ανθρωπιστικού πολέμου» βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία (την Σερβία ουσιαστικά) από Μάρτιο έως Ιούνιο 1999 καταστρέφοντας βασικές υποδομές και αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές άμαχων πολιτών. Στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας κυρίαρχος ήταν ο ρόλος της Γερμανίας, γεγονός που αναγνώρισε ο ίδιος ο ηγέτης του SPD Όσκαρ Λαφοντέν στην πρωτομαγιάτικη ομιλία του το1999!  Επίσης το 1988 το ΔΝΤ έκλεισε την κάνουλα χαρακτηρίζοντας υπερχρεωμένη την Γιουγκοσλαβία με πληθυσμό 22 εκ ενώ αντίθετα το 2010 οι έξι Δημοκρατίες που προέκυψαν με μικρότερο πληθυσμό, χρωστούσαν όλες μαζί 184 δις εκ. δολ. με δυνατότητα περετέρω δανεισμού!  Η ίδια περίπτωση με την Ελλάδα προ & μετά μνημονίων!

Τότε τα κινήματα ειρήνης έπαιξαν ενεργό ρόλο εναντίον του πολέμου και στον καταλογισμό ευθυνών των πολιτικών της Δύσης.

ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΗΠΑ-ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής  Lindsey Olin Graham είναι από καιρό ξεκάθαρος με τους στόχους της Ουάσιγκτον από την Ρωσο-Ουκρανική σύγκρουση. Αναφέρθηκε επανειλημμένα στα «τρισεκατομμύρια» πόρους στο Ουκρανικό υπέδαφος, ως βασικό περιουσιακό στοιχείο που είναι το απόλυτο έπαθλο για τις ΗΠΑ!   Πριν από λίγες ημέρες στο Αμερικανικό δίκτυο CBS ο Λίνσεϊ Γράχαμ δήλωσε ξεκάθαρα: «Οι Ουκρανοί κάθονται πάνω σ’ ένα «χρυσορυχείο», έχουν κοιτάσματα ορυκτών αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία είναι καλά για την οικονομία μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους φίλους Ουκρανούς, μπορούμε να τα πάρουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρώσος πολιτικός Ντμίτρι Μεντβέντεφ που την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε στοTelegram:«τόσο το Κίεβο όσο και οι Δυτικοί υποστηρικτές του επικεντρώνονται στην διατήρηση του ελέγχου του Ντονμπάς, αποκλειστικά και μόνο λόγω των πλούσιων φυσικών πόρων της περιοχής. Η αξία των ορυκτών πόρων της Ουκρανίας εκτιμάται σε 14,8 τρις. Δολ. Τα 7,3 βρίσκονται στο Λουχάνσκ και στο Ντονέτσκ. Δηλ. σχεδόν ο μισός πλούτος της Ουκρανίας βρίσκεται στο Ντονμπάς».

Οι ξεδιάντροπες αυτές ομολογίες πάνω στα πτώματα χιλιάδων στρατιωτών και άμαχων πολιτών, μας φέρνουν φάτσα με τον καιροσκοπισμό και τον κυνισμό των ελίτ, βασική αιτία της δυστυχίας των λαών.

-Στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και με τη χρήση Αμερικανικών όπλων, 40.000 περίπου είναι οι καταμετρημένοι Παλαιστίνιοι νεκροί (υπολογίζονται πολλοί περισσότεροι) και η εμπλοκή της Χεζμολάχ θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες απώλειες. Κυριολεκτικά καταστροφή!

Οι ηγέτες της επιθετικής παγκοσμιοποίησης και των πολέμων, φέρνουν τα πάνω κάτω στη γη.

Οι νάνοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, πιστοί ακόλουθοι των επιθυμιών των ελίτ (πλην ολίγων -δεξιών;- εξαιρέσεων), σκυφτοί εφαρμόζουν εντολές και τα κινήματα ειρήνης δυστυχώς σιωπούν !!!

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Σ’ ΕΝΑΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ – ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ; 

3 σχόλια στο άρθρο “Οι ελίτ κυβερνούν – Οι νάνοι Ευρωπαίοι πολιτικοί πειθαρχούν – Τα κινήματα ειρήνης σιωπούν – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.