Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος πολιτών – 1 σύλληψη 24χρονου στη Φλώρινα



Εξιχνιάσθηκαν -7- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, για τις οποίες συνελήφθη άμεσα 24χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς του           Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας  

Ο συλληφθείς είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ως συνεργών του. 

Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή από τους παθόντες, με το πρόσχημα «έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου».

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνολικά -7- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων -1- τετελεσμένη και  -6- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 04-09-2024 και τη 13-09-2024, στις περιοχές της Άρτας και της Φλώρινας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (13-09-2024) τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη της Φλώρινας, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο (2) συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι είχαν το ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού (ο άνδρας) και του συγγενικού προσώπου (η γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης.

Συγκεκριμένα,  χθες (13-09-2024) τις πρωινές ώρες, άγνωστος άνδρας είτε μόνος είτε από κοινού με άγνωστη γυναίκα, τηλεφώνησαν σε -6- ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον ιατρό και η δε γυναίκα το συγγενικό τους πρόσωπο, ανέφεραν ψευδώς σε αυτούς ότι το συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό. Μία εκ των ανυποψίαστων πολιτών, 85χρονη, αφού πείσθηκε από τα ανωτέρω, δεν μπόρεσε να βρει το σημείο συνάντησης, το οποίο είχε προ-συνεννοηθεί, με αποτέλεσμα να μην  παραδώσει το χρηματικό ποσό των -1.250- ευρώ στον 24χρονο. Οι υπόλοιποι πολίτες αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο στην πόλη της Φλώρινας.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν, την 04-09-2024 απογευματινές ώρες,  82χρονη ημεδαπή στην πόλη της Άρτας, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -2.800- ευρώ, καθώς και χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου -2.000- ευρώ.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της πράξης και ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα sim.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.