Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Βελβεντού



«Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας αλλά η αισθητική μας. Ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε, συνομιλούμε και επιλέγουμε τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας. Και σε αυτή τη λειτουργία επενδύει η Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη του Βελβεντού, η οποία λειτουργεί και στηρίζεται από τον Δήμο μας» με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Βελβεντού έδωσε το στίγμα της λειτουργίας της ανακαινισμένης Δημοτικής Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Βελβεντού που εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Αμανατίδη.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η σχέση ανάμεσα στην ψηφιακή τεχνολογία και στο βιβλίο είναι τεράστια και έχει συνδεθεί πλέον άρρηκτα με την ζωή και την εκπαίδευση των παιδιών. Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται και θα αλλάξει πολλά πράγματα, τόνισε ο Υπουργός. Όμως δεν πρέπει να την φοβηθούμε, αλλά επενδύοντας σ΄ αυτήν και αυξάνοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Μια παιδική βιβλιοθήκη φέρνει πάντα πιο κοντά τα παιδιά και είναι το καλύτερο αντίδοτο στην απομόνωση που προκαλεί η οθόνη του κινητού. Πολύ σημαντικό το εγχείρημα του Δήμου διότι προσπαθεί να επιφέρει την ισορροπία ανάμεσα στην τεχνολογία και το βιβλίο, για μια πιο ποιοτική ζωή. Αυτήν την ισορροπία οφείλουμε να αναπτύξουμε και να ενδυναμώσουμε. Το εγχείρημα του Δήμου δεν είναι από τα προφανή που συναντάς στην χώρα μας, γιαυτό αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Κατά τα εγκαίνια ο Δήμαρχος μετά τον χαιρετισμό διάβασε ανακοίνωση του ομογενειακού ιδρύματος VELVENTINON FOUNDATION που ήταν μέγας χορηγός της βιβλιοθήκης τα χρόνια του Καλλικράτη ενώ πληροφορίες για την βιβλιοθήκη έδωσαν ο κ. Α. Ρήγας και η υπεύθυνη λειτουργίας κα Α. Πιτσιλαδή – Γεωργιάδη.

Μια ομάδα μικρών μαθητών ξενάγησε τον Υπουργό και τους άλλους επισήμους στην βιβλιοθήκη και στις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν εκεί.

Τον αγιασμό έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος ενώ παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Στάθης Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Καλλιόπη Βέττα. Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης. Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Κ. Βύζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής κ. Αν. Ραφαηλίδης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης κ. Ηλίας Τσιότσιας, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Θ. Καμκούτης, οι Αντιδήμαρχοι Βελβεντού κ. Δ. Αγγέλης, κ. Γ. Αχίλλας, κ. Ζ. Ζορζοβίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ι. Τράντα, ο κ. Α. Νατσιούλας, ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου και ο Αντιδήμαρχος Καλλίνικος Χολέβας, ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας κ. Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, η διευθύντρια Β/βάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης κ. Β. Βόντσα, ο διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης κ. Αθ. Παπαευαγγέλου, ο Διευθυντής της ΑΝΚΟ κ. Α. Σιδηρόπουλος, η κα Ζ. Γκερεχτέ και η κα Ε. Γκουντιό. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι όλων των σχολικών μονάδων του Βελβεντού, του Συλλόγου Φίλων Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης, των Συνεταιρισμών και του Αγροτικού Συλλόγου και εκπρόσωποι των άλλων μαζικών φορέων του Βελβεντού. Τέλος ως εκπρόσωπος της μεγάλης ομογένειας του Βελβεντού ο κ. Δημήτρης Βλάχος, από την Αριζόνα των ΗΠΑ, ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγάλους χορηγούς.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Βελβεντού

  1. Α. Μπαζμαδέλης

    - Edit

    Απαντήστε

    Βιβλιοθήκη χωρίς εκπαιδευμένο επιστημονικο προσωπικό να τη λειτουργήσει δεν είναι Βιβλιοθηκη. Να την πούμε αποθήκη βιβλίων, ΚΔΑΠ, ανάλογα με το σκοπό που εξυπηρετεί, αλλά όχι Βιβλιοθήκη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.