Συνάντηση στελεχών της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. με τον Δήμαρχο και στελέχη – συνεργάτες του Δήμου Εορδαίας



Στο πλαίσιο των επαφών της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον Δήμαρχο και στελέχη – συνεργάτες του Δήμου Εορδαίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η συνολική αποτύπωση και αξιολόγηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας της ΑΝΚΟ με τον Δήμο Εορδαίας, ο εντοπισμός αναγκών που προκύπτουν καθημερινά και η ανάδειξη νέων πεδίων συνεργασίας τόσο στο πλαίσιο του αναπτυξιακού ρόλου του Οργανισμού όσο κι ως ανάγκη να υποστηριχθεί έμπρακτα ο Δήμος στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων του.

Ειδικότερα, η ατζέντα της συνάντησης στο Δήμο Εορδαίας περιλάμβανε:

  • Συνοπτική ενημέρωση για τον ρόλο και το έργο της ΑΝΚΟ ως Αναπτυξιακού Οργανισμού.
  • Συζήτηση επί των ενεργών και προτεινόμενων έργων – δράσεων στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Εορδαίας με την ΑΝΚΟ.
  • Συζήτηση επί των άμεσων και μεσο-μακροπρόθεσμων αναπτυξιακών ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Εορδαίας.
  • Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα χώρων για εγκατάσταση επιχειρήσεων στην περιοχή του Δήμου Εορδαίας.
  • Ενημέρωση επί του ευρύτερου σχεδιασμού αναφορικά με επιμέρους ζητήματα που αφορούν στη περιοχή του Δήμου Εορδαίας (μετεγκαταστάσεις οικισμών, τηλεθέρμανση επιχειρηματικές υποδομές, σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης κ.λπ.).
  • Αρχική διατύπωση ευκαιριών και δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και της ΑΝΚΟ, επόμενα βήματα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Εορδαίας παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Νίκος Φουρκιώτης, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Μετάβασης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Γιάννης Καραβασίλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Δημήτρης Τσεχελίδης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής Κατερίνα Ίτσκου και το στέλεχος του τμήματος Μαρία Καραγιαννάκη, ο υπεύθυνος για θέματα αξιοποίησης πρώην ΑΕΒΑΛ – ΒΙΟΠΑ Α.Ε. Μάρκος Βύρλιος, η  Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Πέπη Διρχαλίδου και οι Ειδικές Συνεργάτιδες του Δημάρχου Ελένη Τρυφωνίδου και Εύη Ζουντουριάδου.

Εκ μέρους της ΑΝΚΟ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, ο Σύμβουλος Προέδρου Γιάννης Γκίνης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Πεκόπουλος, ο Υπεύθυνος Τμήματος Συντονισμού – Προγραμματισμού Αντώνης Δημητρίου και η Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Υπαίθρου Ζωή Γκερεχτέ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.