Ο Κ. Στόκκος για τα προβλήματα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης: «Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν – Το ερώτημα είναι γιατί»



Του Κωνσταντίνου Στόκκου:

Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν. Το ερώτημα είναι γιατί…

Εδώ και καιρό λέμε αναφορικά με την στελέχωση της ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ ότι δεν μας διασφαλίζουν ακόμα και σήμερα τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Δυστυχώς το κίνητρο μετακίνησης ιατρών ( 1800 ευρώ μικτά) + πληρωμή διαμονής όπως προβλέπεται είναι μόνο για δυο μήνες και την επόμενη εβδομάδα λήγει για κάποιους με το μέλλον της ΜΕΘ αβέβαιο.

Και δεν φτάνει αυτό, δόθηκε τιτάνιος αγώνας να έρθει στην ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονική σύστημα διαχείρισης ασθενών όπου γίναμε η πρώτη ΜΕΘ περιφερειακού νοσοκομείου στην χώρα που το έχει και η 7η από όλες τις ΜΕΘ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΜΕΘ Κοζάνης λειτουργεί δίχως χαρτί ( Paperless) εξασφαλίζοντας πολλά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς αλλά και για το περιβάλλον εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Βάση συμβάσεων θα έπρεπε οι εταιρείες πληροφορικής και οι υπάλληλοί αυτών, που στηρίζουν τα εκάστοτε νοσοκομεία να συνεισφέρουν στην πλήρη λειτουργία των συστημάτων αυτών και όμως δημιουργούν προβλήματα συνεργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται καταπατώντας τις συμβατικές τους υποχρεώσεις . Και αυτό γίνεται ανεκτό από τους υπευθύνους.

Πιθανά διότι παίζονται μονοπωλιακά παιχνίδια εις βάρος όμως των ασθενών αλλά και των λειτουργών της υγείας.

Παρά λοιπόν τα συνεχή έγγραφα και αναφορές , συγκεκριμένες εταιρείες δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και οι υπεύθυνοι ανέχονται αυτή την κατάσταση.

Εμείς ως γιατροί θέλουμε το καλύτερο για τους ασθενείς μας αλλά και για την περιοχή. Όμως δυστυχώς κάποιοι ίσως παίζουν μονοπωλιακά παιχνίδια εις βάρος της σωστής λειτουργίας.

Επίσης προσπαθούμε εδώ και καιρό να εναρμονιστούμε με τις διεθνείς προδιαγραφές αλλά και τις προδιαγραφές που επιτάσσει το υπουργείο Υγείας. Και εδώ προβλήματα ενώ υπάρχει ιατρικός κόσμος που θέλει και προσπαθεί . Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί; Γιατί μας βάζουν συνέχεια εμπόδια ενώ μπορούν να βρεθούν οι λύσεις. Δεν μας σέβονται και δεν μας υπολογίζουν απ ότι φαίνεται αφού φωνάζουμε καιρό και δεν εισακουγόμαστε.

Εμείς σας λέμε ξεκάθαρα λοιπόν ότι η ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια σε όποιον αρέσει . Θα αναπτυχθεί και θα στελεχωθεί περαιτέρω και θα βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο περισσότερο αλλά και την περιφέρεια αφού είναι η μοναδική ΜΕΘ που καλύπτει την Δυτική Μακεδονία.

Δεν θα σας κάνουμε την χάρη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Κ. Στόκκος για τα προβλήματα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης: «Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν – Το ερώτημα είναι γιατί»

  1. καταγγελτικός ο λόγος του αξιέπαινου επιστήμονα !

    -Ανεξέλεγκτη η διάλυση του ΕΣΥ! – Ράπισμα από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την κατάσταση στα νοσοκομεία 5-4-23 NewsBreak

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.