Καλλιόπη Βέττα: «Να διορθωθούν οι ανισότητες στη χορήγηση επιδόματος προβληματικής περιοχής σε υπαλλήλους της Π.Ε. Κοζάνης» – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης



Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Χορήγηση επιδόματος προβληματικής περιοχής».

Η ερώτηση βασίζεται στην από 10.09.2024 επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος προβληματικής περιοχής, το οποίο είχε θεσπιστεί από τη δεκαετία του ’90 για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΟΤΑ που εργάζονται στις περιοχές του νομού, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών (διαβίωσης, στέγασης, μόλυνσης περιβάλλοντος κ.λπ.).

Ωστόσο, μετά από αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου το συγκεκριμένο επίδομα χορηγείται πλέον σε όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στον Νομό Κοζάνης εκτός από αυτούς που εργάζονται στην πόλη της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Μάλιστα, το επίδομα δεν χορηγείται παρά την –στα χαρτιά- θεσμοθέτηση της «ρήτρας δίκαιης μετάβασης», η οποία προβλέπει ειδική μέριμνα για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σε κάθε νομοσχέδιο και κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε να αντισταθμιστούν τα μειονεκτήματα από την βίαιη και άναρχη απολιγνιτοποίηση.

Είναι προφανές ότι πρέπει να σταματήσουν τα φαινόμενα άνισης μεταχείρισης των υπαλλήλων που εργάζονται σε ίδιες περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά, και να αποκατασταθεί η αδικία ενάντια σε συγκεκριμένους εργαζόμενους του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ως εκ τούτου η κ. Βέττα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ανταποκριθεί και να απαντήσει στο αίτημα των εργαζομένων και των σωματείων της ΑΔΕΔΥ του Νομού Κοζάνης.

Γραφείο Βουλευτή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.