Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για την Αστυνόμευση της Περιφέρειας της Δυτικής



Του: Βελόπουλου Κυριάκου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3′ Νότιου

Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Αναγκαία η αστυνόμευση της Περιφέρειας της Δυτικής

Μακεδονίας»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση αστυνομικών που υπηρετούν στη Δυτική Μακεδονία, μεγάλος αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους τους, λόγω των εξαναγκαστικών αποσπάσεων μηνός ή και για περισσότερους μήνες, του κατώτερου προσωπικού των περιφερειακών τμημάτων προς τα αντίστοιχα τμήματα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι με το πρόσχημα των πυρκαγιών, της αυξημένης εγκληματικότητας και της γενικότερης αστυνόμευσης, έχουν απογυμνωθεί τα τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Δυτικής Μακεδονίας. Θεωρούν οι ως άνω ότι το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών είναι να μην υπάρχει, πλέον, ούτε τυπική αστυνόμευση στα περιφερειακά τμήματα. Επισημαίνουν οι ως άνω ότι λόγω των αποσπάσεων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, όπως η οικονομική εξαθλίωση των αστυνομικών και των οικογενειών τους, καθώς οι οικονομικές απολαβές δεν αρκούν ούτε για τα προσωπικά τους έξοδα. Ανησυχούν οι ως άνω ότι μήπως αυτό το μέτρο προμηνύει την κατάργηση του αμετάθετου και της εντοπιότητας, το μόνο προνόμιο που τους έμεινε μετά την εξαθλίωση των μισθών τους. Ζητούν οι ως άνω να σταματήσει το μέτρο των αποσπάσεων προς τα αστυνομικά τμήματα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, να δοθεί το αναγκαίο βάρος αστυνόμευσης και στην περιφέρεια, που έχει πολίτες που χρειάζονται προστασία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να γίνουν αποδεκτά τα παραπάνω αιτήματα των αστυνομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.