«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» κ. Κοκκαλιάρη



Σε αντίθεση με την έκπληξη που ένιωσε η παράταξη «μαζί για την Κοζάνη» – Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη για το τελευταίο Δελτίο τύπου της Κίνησης εμείς δεν νιώσαμε καμία έκπληξη με την απάντηση τους. Αυτό συνέβη γιατί στους 9 μήνες διοίκησης του κ. Κοκκαλιάρη έχουμε συνηθίσει αυτό το κουτσαβάκικο ύφος με προσωπικές επιθέσεις, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, χωρίς επιχειρηματολογία, χωρίς πολιτική υπόσταση και κυρίως χωρίς καμία συναίσθηση του θεσμικού τους ρόλου. Η αλλεργία του κ. Κοκκαλιάρη και των συνεργατών του σε κάθε μορφή κριτικής είναι έκδηλη όπως επίσης και η άγνοια τους για βασικά θέματα λειτουργίας του Δήμου Κοζάνης.

 

Σχετικά με το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, η διοργάνωση του οποίου στην Κοζάνη έχει αποφασιστεί από τις 29/10/2023 πολύ πριν αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Κοζάνης η παράταξη Κοκκαλιάρη, θεωρούμε ότι σίγουρα αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τη Βιβλιοθήκη μας με την συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην διοργάνωση όμως να εξαντλείται στην παραχώρηση της χώρου, στα 85 ευρώ που εγκρίθηκαν για την μετακίνηση ενός ομιλητή και στον χαιρετισμό του Δημάρχου.

Δεν ξεχνάμε φυσικά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη να συμφωνήσει με την κατάργηση της αυτονομίας της Βιβλιοθήκης ως ανεξάρτητου Νομικού Προσώπου καθώς και την άρνηση της να δεχτεί τις παρατηρήσεις της  Ένωσης σχετικά με την πρόσφατη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης χαρακτηρίζοντας την Ένωση απαξιωτικά, συνδικαλιστικό φορέα, ενώ σήμερα χαρακτηρίζει το συνέδριο τους «εμβληματικό».

Εάν αυτό δεν είναι παράκρουση, τότε τι είναι; Όπως λέτε και εσείς κύριοι της Δημοτικής Αρχής;

Και σε τελική ανάλυση γιατί το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων παρουσιάζεται ως αντίβαρο για να δικαιολογήσει την πλήρη απουσία της Βιβλιοθήκης μας από το Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής που έγινε την προηγουμένη εβδομάδα στην Κοζάνη; Θα μας εξηγήσει κανείς;

 

Σχετικά με το ρεζίλι που υποστήκαμε ως Δήμος Κοζάνης για τις άθλιες συνθήκες του Υπαίθριου Δημοτικού Θέατρου, αντί να υπάρξει μια ειλικρινής έκφραση συγγνώμης εκ μέρους του Δήμου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Ιωαννίδη, είδαμε μισόλογα, ασάφειες και φυσικά επίθεση στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, γνωστή τακτική όταν υπάρχει ανυπαρξία επιχειρημάτων.

Να θυμίσουμε εδώ στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη ότι η τελευταία μεγάλη συντήρηση του Υπαίθριου Θέατρου ολοκληρώθηκε το 2018 δηλαδή πριν 6 χρόνια, επί Δημαρχίας Λ. Ιωαννίδη και ότι το θέατρο δεν είναι παρατημένο για 15 χρόνια όπως αυτός είπε. Επίσης επειδή ανέφερε ο ίδιος αντιδήμαρχος ότι θα αναζητήσει η Δημοτική Αρχή Κοκαλιάρη χρηματοδότηση για την ανακαίνιση του θέατρου να τον ενημερώσουμε, αφού δεν το γνωρίζει, ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης για το 2024 υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση έργου με τίτλο «Συντήρηση υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου πόλης Κοζάνης» από το ΕΑΠ 2017-2021 ύψους 150.000 Ευρώ. Επομένως αντί να πετάει κατηγορίες αριστερά και δεξιά για να κρύψει την ανεπάρκειά του καλό θα ήταν να μας εξηγήσει γιατί ενώ υπάρχουν τα χρήματα δεν έγινε ακόμη καμία ενέργεια για την ανακαίνιση του θεάτρου.

 

Αναφορικά με το θέμα του Δημοτικού Parking της πλατείας Συντάγματος να θυμίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που σφραγίζεται εγκατάσταση του Δήμου Κοζάνης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αυτό συνέβη λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων ενεργειών και μόνο επί θητείας του κ. Κοκκαλιάρη. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος δεν πρόλαβε να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα της αδειοδότησης του parking στον κ.Περιφερειάρχη όπως κάνει με κάθε θέμα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί (τηλεθέρμανση, Ακρινή, Γκέρτσειο) και υπέστη αυτή την προσβλητική ενέργεια.

 

Σχετικά με την δήλωση στελέχους της Κίνησης περί «βυσμάτων και συνταξιούχων» να θυμίσουμε ότι τα μέλη της Κίνησης είναι ανεξάρτητες προσωπικότητες με αυτοτέλεια και ευθύνη των λεγόμενων και των γραπτών τους. Δεν είναι μισθοδοτούμενοι σχολιαστές ή υπάλληλοι και επομένως δεν χρειάζονται ούτε την άδεια ούτε την έγκριση κανενός για να εκφράσουν προσωπικές τους απόψεις. Είμαστε σίγουροι ότι το συγκεκριμένο μέλος της Κίνησης μπορεί κάλλιστα να υπερασπιστεί τα λεγόμενα του και δεν έχει ανάγκη την κάλυψη της Κίνησης.

 

Εν κατακλείδι κύριοι της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη και διορισμένοι συνεργάτες τους, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», ασκείστε τον θεσμικό σας ρόλο με υπευθυνότητα και σύνεση και αφήστε στην αντιπολίτευση και στους πολίτες τον έλεγχο και την κριτική των πεπραγμένων σας.

Εάν δεν το γνωρίζετε, έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία.

 

Κοζάνη 12/09/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» κ. Κοκκαλιάρη

  1. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» ΣΩΣΤΟ !

    Οι εξαφανισμένοι στα συλλαλητήρια ενάντια στην προδοσία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !! (Και τώρα τρώμε χαστούκια !)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.