Πτολεμαΐδα: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της ΔΕΤΗΠ από τη ΔΕΗ για επιμήκυνση των δόσεων



Η ΔΕΗ  απέρριψε το αίτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, που συζητήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, αναφορικά με την επιμήκυνση των δόσεων, έναντι της συνολικής οφειλής των 102 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή θερμικής ενέργειας στους ηλεκτρολέβητες του ΑΗΣ Καρδιάς, εξυπηρετώντας την θέρμανση των κατοίκων της πόλης.

Με  το αίτημα, μετά το τελευταίο εξώδικο της ΔΕΗ με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς τον ΑΔΜΗΕ για αναζήτηση άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, η ΔΕΤΗΠ ζητούσε να μην ισχύσει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που προσδιόρισε η ΔΕΗ για τις 2  δόσεις αλλά να μειωθεί, προσκομίζοντας στο δικαστήριο όλα τα απαραίτητα έγγραφα – στοιχεία που πιστοποιούν ότι οι οικονομικές δυνατότητες της Επιχείρησης είναι συγκεκριμένες και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΔΕΗ. Παράγοντες της ΔΕΤΗΠ, επαναλαμβάνουν, όπως ελέχθη κι άλλες φορές, ότι, στο ζήτημα αυτό, θα πρέπει να δοθεί πολιτική λύση.

Να σημειωθεί πως η συζήτηση των Ασφαλιστικών μέτρων  που είχε καταθέσει η ΔΕΗ και προσδιορίστηκε αρχικά  για τις 18/12/2024 μετατίθεται για τις 15/1/2025. Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη με τη ΔΕΗ και το αρμόδιο Υπουργείο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των τριών Ενεργειακών Δήμων

www.ertnews.gr 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.