Ευχές για καλή σχολική χρονιά 2024-25 στα Σχολεία: Βελβεντού, Πλατανορεύματος και περιοχής Βαθυλάκκου, από την Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης



Tου παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Τις ευχές για καλή σχολική χρονιά 2024-25 και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου απευθύνει στα Σχολεία: Βελβεντού (Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγεία 1ο και 2ο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), Πλατανορρεύματος (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και περιοχής Βαθυλάκκου (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό), η Αρχιερατική Περιφέρεια Βελβεντού (Α.Π.Β.).  

Δάσκαλοι όλων των βαθμίδων και ειδικότητες, καλή σχολική χρονιά 2024-25!

Καλή σχολική χρονιά! με τις πρεσβείες της Θεοτόκου Μαρίας (που το Γενέθλιό της, 8-12 Σεπτ., γιορτάζουμε) και με την ευλογία του Σεβασμ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, στους δασκάλους όλων των βαθμίδων και στις ειδικότητες, στους μαθητές μας – παιδιά μας – εγγόνια μας, στους γονείς και σ’ όλους, που συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων (Δήμο Βελβεντού, Δήμο Σερβίων, Κοινότητες) και συντελούν αυτοί (και όσοι Σύλλογοι και ιδιώτες) στην κατά Θεόν επίδοση των σχολείων με την παροχή από τον Τριαδικό Θεό της κατ’ άμφω υγείας, της ειρήνης και της χαράς του Ιησού Χριστού στις υπάρξεις μαθητών και δασκάλων, για μια δημιουργική σχολική χρονιά στην περιοχή μας!

‘’Γεννάται τοίνυν, (= η Παναγία) και ο κόσμος συν αυτή ανακαινίζεται’’ (Δοξαστικό, Εσπερινού 8ης Σεπτ.).

Στην ”ανακαίνιση” του κόσμου, που είναι καθολική (πρέπει να) μετέχει, στοχεύει, συμβάλλει, ως πρώτη και βασική λειτουργία, η φωτισμένη Παιδεία.

Νηπιαγωγός στο 2ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού, μετά τον Αγιασμό, ευχήθηκε: ‘’Εμείς οι μεγάλοι, δυστυχώς, έχουμε καρδιές κλειστές. Πρέπει επιτέλους να τις ανοίξουμε. Και να τις γεμίσουμε με αγάπη. Να μιμηθούμε σ’ αυτό τα μικρά παιδιά. Μαλώνουν, τσακώνονται, αλλά αμέσως μετά παίζουν όλα μαζί αγαπημένα!’’. Ωραία η προτροπή της νηπιο-παιδαγωγού.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

Αρχιερατικός της Α.Π.Β.

παπαδάσκαλος

12-9-2024

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.