Δημόσια Επιστολή του Στέλιου Μήλιου προς τον Δήμαρχο Κοζάνης



Κύριε Δήμαρχε, αποφασίσατε χθες να δημοσιεύσετε ένα δελτίο τύπου με τίτλο «Ανεύθυνη και ασόβαρη η αντιπολίτευση του κ. Κουζιάκη».

Στην τελευταία παράγραφο δίνεται μια φιλική συμβουλή και παραθέτετε μια φράση μου που χρησιμοποίησα πρόσφατα. Γιατί διστάσατε να βάλετε το όνομα μου;

Κύριε Κοκκαλιάρη, είστε ενήμερος για το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή μας; Γνωρίζετε πόσο έχει μειωθεί ο πληθυσμός και πόσα νέα παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη μας λόγω έλλειψης προοπτικών; Έχετε αντιληφθεί τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει; Έχετε πραγματική επίγνωση των συνθηκών στην πόλη όπου ασκείτε διοίκηση;

Τα ποσοστά και οι έρευνες θα σας δείξουν την αλήθεια:

Με βάση την απογραφή του 2021 η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αναφέρει ότι ο πληθυσμός της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται σε 255.056 άτομα μειωμένος κατά 10,1% (283.689 άτομα) σε σύγκριση με την απογραφή του 2011.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση σε όλη τη χώρα (10.432.481 o συνολικός μόνιμος πληθυσμός της χώρας, μειωμένος κατά 3,5% ή κατά 384.005 άτομα σε σύγκριση με την απογραφή του 2011) , που αποτυπώνει πλήρως το πρόβλημα που επικρατεί στην περιοχή, η οποία βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε συνεχή πτωτική πορεία. Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων υπάρχει 8,7% μείωση για την ΠΕ Κοζάνης, ενώ στον Δήμο Κοζάνης ο πληθυσμός μειώθηκε κατά περίπου 4.200 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ στην έρευνα εργατικού δυναμικού για το β΄ τρίμηνο του 2024 αναδεικνύεται η πρωτιά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ανεργία συγκριτικά με τις άλλες περιφέρειες της Επικράτειας. Το ποσοστό ανεργίας είναι 14% και σε απόλυτο νούμερο 15,6 χιλιάδες άνεργοι για την Περιφέρεια.

Τα γνωρίζετε αυτά, σωστά;

Αν το γνωρίζετε, τότε εσείς έχετε επιλέξει μια προσβλητική και απαξιωτική στάση απέναντι στον τόπο μας. Αν, ωστόσο, δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τις πραγματικές συνθήκες, αυτό καταδεικνύει την αποκοπή σας από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Κύριε Κοκκαλιάρη, έχετε υποχρέωση να προχωρήσετε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του τόπου μας. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η διεύρυνση της Δημοκρατίας και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων, χωρίς τυποποιημένες πολιτικές.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελευθερία λόγου είναι θεμελιώδης, καθώς επιτρέπει τον διάλογο, την κριτική και τον έλεγχο των πεπραγμένων σας. Εκπληρώστε τον θεσμικό σας ρόλο με υπευθυνότητα και σωφροσύνη, επιτρέποντας στους πολίτες και την αντιπολίτευση να αξιολογήσουν τις ενέργειές σας.

Και να θυμάστε το εξής: όσοι νέοι ζούμε στην Κοζάνη, δεν ζούμε, επιβιώνουμε ,σε μια πόλη που μας έχετε στερήσει τα βασικά.

Βρίσκομαι σε μια παράταξη που χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα στις αποφάσεις και βαθιά πίστη στη δημοκρατία. Όπως έχει τονίσει και ο επικεφαλής μας, οι πράξεις μας βασίζονται σε αρχές, χωρίς την ανάγκη άδειας ή έγκρισης από κανέναν. Με απόλυτο σεβασμό στη σοβαρότητα και το έργο αυτής της παράταξης, προτίθεμαι να συνεχίσω να τη στηρίζω με την ίδια αποφασιστικότητα.

Στέλιος Μήλιος,

Μέλος της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να Ζεις.

2 σχόλια στο άρθρο “Δημόσια Επιστολή του Στέλιου Μήλιου προς τον Δήμαρχο Κοζάνης

  1. Μήπως ο σημερινός δήμαρχος φταιει
    Και για την καταδίκη του Κολοκοτρωνη;
    Χθες έγινε δήμαρχος ο άνθρωπος, δε
    Γεννήθηκε πριν τον Κολοκοτρωνη!

  2. Εδώ ο άλλος έγινε υφυπουργός μακεδονιας
    Και μόλις ο μητσοτακης έμαθε oτι ήταν
    Από την Κοζάνη, τον πέταξε και έβαλε Άλλον!
    Εβραίος να ήταν ο μητσοτακης θα τον Κρατούσε!
    Η Δυτική Μακεδονια και η Θράκη είναι οι
    Παρίες για το αθηναϊκό κράτος, λες και μισουνε
    Τους ανθρώπους των δύο αυτών περιοχων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.