Ανοίγει τις πύλες το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη για την πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων



Ανοίγει τις πύλες το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη, Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, για την πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων

Το «μακρύ ταξίδι» του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Δυτική Μακεδονία, μεταφέροντας το σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο… Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», ολοκληρώνεται με κορύφωση τις διήμερες εκδηλώσεις στην Κοζάνη, 13-14 Σεπτέμβρη, στον χώρο του Νιάημερου.

Φέτος κλείνουν πενήντα χρόνια που το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» γράφει τη δική του ιστορία, ως ο μεγαλύτερος πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός της χώρας που αγκαλιάστηκε στο χρόνο από γενιές και γενιές μέχρι σήμερα. Η διαδρομή του έχει ενώσει τη δημιουργία εκατοντάδων καλλιτεχνών, τη φωνή, το μεράκι και την ανησυχία χιλιάδων νέων που κάθε χρόνο περνούν από τις εκδηλώσεις του.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι πλούσιο και περιλαμβάνει συναυλίες και αφιερώματα με σημαντικούς καλλιτέχνες της περιοχής και θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία, το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη με τη Γλυκερία. Επίσης, το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν:

– Έκθεση με θέμα «Σοσιαλισμός: η απάντηση στον 21ο αιώνα». Οργανωμένες ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται και τις 2 μέρες του Φεστιβάλ, από τις 19:30.
– Παιδότοπος & Γωνία κόκκινου αερόστατου με ξεχωριστό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης για μικρές ηλικίες
– Μαθητικό και φοιτητικό στέκι.

– Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη:

Παρασκευή 13 Σεπτέμβριου:

Ώρα έναρξης 20:00

Συζήτηση «Γινόμαστε επαναστάτες! Υψώνουμε το ανάστημά μας ενάντια σε κάθε αδικία». Θα μιλήσει η Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι με τους:

Αννίβας Παπαβασιλείου

Νάντια Παυλίδου

Αλέξανδρος Τσούγιεφ

Κωνσταντίνος Χόντος

-Παραδοσιακή συναυλία με την Κοζανίτικη Φανφάρα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης 20:00

Μουσικό αφιέρωμα «50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή»

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, φωνή & κιθάρα

Βαγγέλης Μαραμής, πιάνο

Τόλης Νήρας, φωνή & κιθάρα

Κώστας Αντάρας, φωνή

Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

– Συναυλία με την Γλυκερία. Μαζί της ο Χάρης Μακρής.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.