Νέα απόφαση του ΣτΕ απαγορεύει τις εργασίες για την εγκατάσταση αιολικού στη θέση Δούκας. Έκθετος ο κ. Γαζής.



Σημερινή (10/9/2024) απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναστέλλει την απόφαση  του α/α συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γαζή, με ημερομηνία 2/8/2024 και απαγορεύει τη συνέχιση όλων των εργασιών εγκατάστασης αιολικού στη θέση Δούκας. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι την εκδίκαση στο ΣτΕ της αίτησης αναστολής που υπέβαλαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του α/α συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γαζή, με ημερομηνία 2/8/2024, χορηγήθηκε εκ νέου άδεια εγκατάστασης στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΟΥΚΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε» που αφορά τις κοινότητες Αγ. Αναργύρων, Βασιλειάδας, Κλεισούρας και Λεχόβου.

Η απόφαση του «α/α» πάρθηκε παράνομα με απλή γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της κατασκευάστριας εταιρείας παραβλέποντας την ακύρωση από το ΣτΕ του εν λόγω έργου τον Μάιο του τρέχοντος έτους που χαρακτήρισε ψευδείς τις αναφορές της Εταιρείας στην ΜΠΕ ότι «η θέση του αιολικού σταθμού δεν αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ως προς την ορνιθοπανίδα αλλά ούτε και διάδρομο μεταναστευτικών πουλιών»

Ο α/α της Αποκεντρωμένης διοίκησης κύριος Γαζής πρέπει να αντιληφθεί επί τέλους ότι δεν μπορεί «να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια» τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μάλιστα του ΣτΕ που είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Χώρας.

Ο κύριος Γαζής κάνει λάθος αν νομίζει ότι είναι ο «ανώτερος άρχων» που στέκει υπεράνω των νόμων και μπορεί να λειτουργεί με μόνο γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν έχει επίσης κανένα δικαίωμα να αγνοεί τα συμφέροντα και τις αγωνίες των κατοίκων που επιμένουν να ζήσουν στον τόπο τους με τα δάση και τις πηγές τους σε ένα καθαρό και αξιοβίωτο περιβάλλουν.

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ» χαιρετίζει την νέα απόφαση του ΣτΕ και τους νομικούς μας συμβούλους.

Χαιρετίζει και συγχαίρει τους αγωνιστές που δίνουν το παρόν στον Δούκα, στο Βέρμιο και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της αξιοπρέπειας, της γης και της ελευθερίας.

Είναι ο ίδιος ο λαός που μπορεί και πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια του για να σώσει τον τόπο από τα αρπαχτικά της «πράσινης ανάπτυξης»

Καλούμε τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της Περιοχής σε εγρήγορση για νέους αγώνες ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας.

Υ.Γ Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αν τώρα η Ελληνική Αστυνομία βρεθεί στο βουνό για να επιβάλλει το νόμο και τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης απέναντι στους καταπατητές. Θέλουμε να δούμε αν δείξει τον ίδιο ζήλο που έδειξε πριν λίγες μέρες όταν έστελνε ασφαλίτες, περιπολικά και ΜΑΤ για να προστατέψουν την Εταιρεία στην τέλεση των καταστροφικών εργασιών της.

 

Κοζάνη 11/9/2024

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.