“Μαζί για την Κοζάνη”: «Ανεύθυνη και ασόβαρη η αντιπολίτευση του κ. Κουζιάκη»



Η τελευταία ανακοίνωση της Κίνησης “Κοζάνη, Τόπος Να Ζεις” περί μη προτεραιότητας του τομέα του Πολιτισμού από τον Δήμο Κοζάνης, προκαλεί μόνο έκπληξη και θυμηδία, όχι μόνο για το περιεχόμενό της αλλά και για τον χρόνο της δημοσιοποίησής της, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ταραχή, πανικό αλλά και αδυναμία άσκησης μιας εποικοδομητικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης.

Πραγματικά, βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τη διοργάνωση του μεγάλου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, για πρώτη φορά στην Κοζάνη, για πρώτη φορά στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Από την ερχόμενη Δευτέρα και για τέσσερις ημέρες θα βρεθούν στην πόλη μας και στη Βιβλιοθήκη μας, διακεκριμένοι εισηγητές από όλη τη χώρα, ανταλλάσσοντας ιδέες, εμπειρίες και προτάσεις, στον σημαντικότερο θεσμό των Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Κίνησης κ. Κουζιάκης, το μόνο που μας λέει, κατά τρόπο ανεύθυνο και ασόβαρο, είναι ότι η νυν Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για τον Πολιτισμό, όταν το σπουδαίο αυτό εμβληματικό Συνέδριο γίνεται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Κοζάνης με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.

Εάν αυτό δεν είναι παράκρουση, τότε τι είναι;

Όσον αφορά το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, όλες και όλοι γνωρίζουν – και ο κ. Κουζιάκης – ότι οι εγκαταστάσεις του χρήζουν άμεσης και αναγκαίας συντήρησης, καθώς η αδιαφορία ετών το έφτασε, δυστυχώς, στο σημερινό του σημείο.

Έτσι, όπως και στην υπόθεση του Δημοτικού Parking της πλατείας Συντάγματος, το οποίο είναι χωρίς άδεια και πυρασφάλεια από το 2012(!), έτσι και εδώ, η νυν Δημοτική Αρχή, θα προχωρήσει στο απαραίτητο νοικοκύρεμα που επιβάλλεται να γίνει, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας έργα και δράσεις μέσα σε μόλις εννέα μήνες θητείας, όταν όλα αυτά δεν έγιναν εδώ και χρόνια, προσβάλλοντας και υποτιμώντας με τον χειρότερο τρόπο, τους ίδιους τους συνδημότες μας.

Κλείνοντας, μια φιλική συμβουλή.

Επειδή ο επικεφαλής της Κίνησης κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχώς λόγο για «προσβλητικές» καταστάσεις, θα θέλαμε να μας απαντήσει κατά πόσο θεωρεί προσβλητικές τις διαδικτυακές δηλώσεις δικού του στελέχους, ότι η Κοζάνη είναι «μια πόλη συνταξιούχων και βυσμάτων».

Αναμφίβολα, μία ακραία θέση, την οποία θεωρούμε ιδιαίτερα προσβλητική και απαξιωτική για τον τόπο μας, που δεν συμβαδίζει με την πολύχρονη, κατά τα άλλα, ιστορία της Κίνησης.

 

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού

«Μαζί για την Κοζάνη»

Ένα σχόλιο στο άρθρο ““Μαζί για την Κοζάνη”: «Ανεύθυνη και ασόβαρη η αντιπολίτευση του κ. Κουζιάκη»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.