Μήνυμα της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δέσποινας Παπαδοπούλου, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-25



Αγαπητοί κι αγαπητές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητά μας παιδιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό καλωσορίζουμε τη νέα σχολική χρονιά, που, όπως κάθε αρχή, φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, ευκαιρίες και προσδοκίες. Το σχολείο είναι ο χώρος μας, εδώ χτίζονται οι βάσεις για το μέλλον, όχι μόνο μέσα από τη γνώση, αλλά και μέσα από τις εμπειρίες, τις φιλίες και τις αξίες που αποκτούμε.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων ξεκινάμε με πολύ καλές προϋποθέσεις: Οι δημοτικές αρχές μεριμνούν για την προετοιμασία και την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων. Η πολιτεία μεριμνά για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής με την τοποθέτηση 120 νεοδιορισμένων μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και αναπληρωτών γενικής παιδείας, παράλληλης στήριξης, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, σχολικών νοσηλευτών. Η υλικοτεχνική υποδομή όλων των σχολικών μονάδων, που ήδη από πέρυσι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο χάρη στο πρόγραμμα εξοπλισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τους νέους διαδραστικούς πίνακες που στέλνει το Υπουργείο στα σχολεία μας, για να υποστηρίξουν την πορεία εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών προς τη γνώση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από τον Περιφερειακό Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης στην επιμόρφωση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών για νέες μεθόδους διδασκαλίας και παιδαγωγικές προσεγγίσεις, καθώς και στη συνεργασία με τους κηδεμόνες. Η λειτουργία της πλατφόρμας “Stop bullying” https://stop-bullying.gov.gr/ είναι ένα ακόμη εργαλείο στη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, που είναι βασική προϋπόθεση για την προαγωγή της μάθησης και της προσωπικής ανάπτυξης. Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+, που εκπονούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές/μαθήτριες και διδάσκοντες, να βιώνουν μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες στην Ευρώπη. Τα προγράμματα των Πόλων Καινοτομίας, των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και άλλων φορέων ανοίγουν τα σχολεία μας σε πληροφόρηση, προβληματισμό και δράση γύρω από τις προκλήσεις της εποχής μας σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

Ας προσεγγίσουμε τη φετινή χρονιά με αισιοδοξία, δημιουργικότητα και υπευθυνότητα. Εύχομαι πρόοδο, υγεία και δύναμη, για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να απολαύσουμε κάθε επιτυχία. Μαζί όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, με αλληλεγγύη και συνεργασία, θα κάνουμε αυτή τη σχολική χρονιά ξεχωριστή!

Καλή αρχή!

2 σχόλια στο άρθρο “Μήνυμα της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δέσποινας Παπαδοπούλου, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-25

  1. Στέλιος κοκωνης καθ

    - Edit

    Απαντήστε

    Αχ Ελλάδα μου γλυκιά,πόσο σαγαπω πιστα!
    Πήραμε την επενδυτική βαθμιδα
    Και στριμωχνουμε 28 κατσικακια- παιδάκια
    σε μια αίθουσα ,κι οταν βρεχει κα.ι στάζει το ταβάνι,
    τα πάμε από δω κι από κει σαν τα συγκρουόμενα
    Αυτοκινητακια!
    Αχ Ελλάδα μου γλυκιά που πήραμε την επενδυτική
    βαθμιδα και ο Ερντογαν γκρεμίζει- μετατρέπει τις
    Εκκλησίες μας σε τζάμια, για να μαθαίνουν τα Τουρκοπουλα
    Γράμματα σπουδαματα του Αλλάχ τα πραγματα!
    Ελλάδα, σαν μια λίμνη εγινες που τα νερά σου στερευουν ,
    Τουρκία, μια θάλασσα είσαι και σε 30 χρόνια θασαι ωκεανός!
    Η υπογεννητικοτητα χτύπησε κόκκινο, κλείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, και τα ραφαλ θα τα οδηγούν
    Κάπου κάποτε, κάποιοι πιλότοι με κόκκινα φτερά κιμαπ αριστερά κι απ
    Τα δεξιά του σκαφους!
    Η ελληνική σημαία, έχει 5 μπλε οριζόντιες γραμμές
    Και 4 ασπρες!
    Αυτό το μάθημα να κάνετε όλη τη χρονιά στους μαθητές μας !
    Καλή σχολική χρονιά!

    0

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.