«Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Ο πολιτισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη



Από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη το 6ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής με μεγάλη επιτυχία. Περισσότερες από 200 εισηγήσεις παρουσιάστηκαν, 300 και πλέον σύνεδροι, πέρα από τους επισκέπτες, κινήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστήμιου στην ΖΕΠ και στην πόλη της Κοζάνης για 3 ημέρες δίνοντας μια άλλη νότα στην καθημερινότητα της πόλης μας.

Χορηγός του Συνεδρίου παρουσιάζεται να είναι και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης η οποία πέρα από το λογότυπό της δεν είχε απολύτως καμία παρουσία στο συνέδριο. Όταν στην πόλη διοργανώνεται ένα Διεθνές Συνέδριο με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα αλλά και παρουσία δημοσιογράφων ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας θα περίμενε κανείς την Βιβλιοθήκη μας ως φάρος πολιτισμού και κιβωτός γραμμάτων, βιβλίων και γραφής να πρωτοστατεί. Παράλληλες εκδηλώσεις, οργανωμένες επισκέψεις στους χώρους της, δημόσιες αναγνώσεις στο εσωτερικό της θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά ως προς το κύρος και την απήχησή της. Αυτό θα σήμαινε εξωστρέφεια και στοχευμένες δράσεις ποιότητας.

Αντιθέτως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης σε ερώτηση του Χάρη Κουζιάκη για το τι δράσεις υπήρξαν εκ μέρους της Βιβλιοθήκης απάντησε ότι δεν γνώριζε για το πως βρέθηκε το λογότυπο της βιβλιοθήκης στους χορηγούς του συνεδρίου και κανείς εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής δεν του ζήτησε οτιδήποτε. Λες και απαγορεύεται στην διοίκηση της Βιβλιοθήκης να πάρει αυτή πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις, προβολή και διαφήμιση. Όμως για να υπάρξουν σοβαρές δράσεις εξωστρέφειας θα έπρεπε να υπάρχει όραμα και σχέδιο για το πως αντιμετωπίζουμε γενικότερα το θέμα του πολιτισμού και ειδικότερα την λειτουργία της Βιβλιοθήκης μας και αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά για κάθε σοβαρή Δημοτική Αρχή δυστυχώς απουσιάζουν τόσο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο και από την Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη.

 

Το ίδιο φάνηκε και για το θέμα που προέκυψε με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο γεγονός που στηλίτευσε η γνωστή ηθοποιός Τζόϋς Ευείδη συμμετέχοντας στην παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» με τον Γιώργο Κιμούλη την Κυριακή. Η ανάρτηση της ηθοποιού πήρε μεγάλη δημοσιότητα και ήταν ιδιαίτερα προσβλητική για τον Δήμο Κοζάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο υπέροχο θέατρο της Κοζάνης ο ηθοποιός δεν έχει ούτε νερό να πιει και αν θέλει πιπι πρεπει να παει στο δασος γιατί τα καμαρίνια και οι τουαλέτες ειναι άθλιες και πανβρώμικες … κάθε πέρσι και καλύτερα !!! Ντροπή Ντροπή Ντροπή !!!». Το θέμα ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτηση του ο Χάρης Κουζιάκης παίρνοντας αόριστες απαντήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Ιωαννίδη που προσπάθησε ανεπιτυχώς να το υποβαθμίσει.

 

Είναι φανερό στους 9 μήνες θητείας της δημοτικής αρχής Κοκκαλιάρη ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί ότι χτίστηκε μέχρι σήμερα με πολύ κόπο, προσπάθεια και ανιδιοτέλεια από πολλούς συμπολίτες μας εκλεγμένους και μη στον Δήμο Κοζάνης.

 

Κοζάνη 11/09/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.